Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ŞİMDİ DE SARIMSAKÇILAR AYAKLANDI

ŞİMDİ DE SARIMSAKÇILAR AYAKLANDI

12
0

Yunanistan’da “Patates Fırtınası”ndan sonra şimdi de sarımsakçılar feryad ediyor. Meriç (Evros) bölgesi Yeni Bosna (Nea Vissa) köylüleri yetiştirdikleri sarımsakların satılmamasından şikayetçi. Sebebi ise piyasada Çin sarımsaklarının çok düşük fiyatla satılmasından yakınıyorlar.

Sarımsak Üreticileri Tarım Ortaklık Şirketi başkanı Anastasios Yagmoglidis, Yunan halkına seslenerek stok olarak ellerinde bulunan 1.5 milyon parça samsağı almaları için çağrıda bulunuyor.

Yagmolidis, “eğer parça üzerinden değil de kilo üzerinden hesaplayacak olursak, Çin sarımsağının kilosu 1 euro, bizim ürettiğimiz sarımsağın kilosu ise 2,20 euro. Eğer devlet sarımsak ithalatına izin vermeseydi bizim sarımsak üreticilerimiz bir kenara terkedilmişliği yaşamayacaklardı” diyor.

Şimdi aynen Patates üreticileri gibi Sarımsaklarını satmak üzere harekete geçmek için .alışma başlattıkları ifade ediliyor.

Nea Vissa bölgesinde 2011 yılında 2.533 dönüm ekilmiş ve 3.060 ton sarımsak elde edilmiş. Yunanistan genelinde 30.000 dönüm sarımsak ekiliyor ve 18.000 ton sarımsak elde ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz