Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MASAL KAHRAMANLARI GÜMÜLCİNE’DE CANLANDI

MASAL KAHRAMANLARI GÜMÜLCİNE’DE CANLANDI

41
0

Ahmet Zeki Büyükkuşoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri, Karagöz ile Hacivat, Keloğlan gibi milli kahramanları sergiledikleri tiyatro oyunuyla Gümülcine’de tanıttı.

1-6 Mayıs tarihleri arasında Gümülcine’de 4. Devlet Ortaokulu’na konuk olan Ahmet Zeki Büyükkuşoğlu İlköğretim Okulu öğrencilerinin yanı sıra Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Slovenya, Polonya ve İspanya’dan gelen öğretmen ve öğrenciler de Oyunu beğeniyle izlediler.

 

Sergilenen Oyunu beğeniyle izleyen konuklara, tiyatro Oyunun İngilizce altyazılı CD’si de hediye edildi. Davetlilere okul müdürü Ali Rıza Kozak tarafından gönderilen pişmaniyeleri de ikram eden öğretmenler Devran Özkartal, Burhan Özaydın ve Ayfer Uzun; T.C.Gümülcine Başkonsolosluğunu da ziyaret etti.

 

Gümülcüne Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ile de görüşen öğrenci ve öğretmenlerden oluşan heyet daha sonra Selanik’te Atatürk’ün doğduğu evi gezdikten sonra İskeçe ve Kavala’ya da uğradı. Gebze’nin gönüllü kültür elçiliğini yapan çocuklar ve öğretmenler, Yunanistan’da yeni dostluklar edinerek Türkiye’ye döndü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz