Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MANDACI NEYİN PEŞİNDE?

MANDACI NEYİN PEŞİNDE?

16
0

İskeçe PASOK Milletvekili Çetin Mandacı, geçtiğimiz hafta Sünnetçiköy’de katıldığı Mahya töreninde yaptığı selamlama konuşmasında PASOK Partisi’nden ayrılma sinyalleri vermişti. Milletvekili Mandacı cami içinde yaptığı konuşmasında PASOK’un Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanı Aris Yannakidis’e yüklenmiş ve daha sonra Azınlık insanı ve siyasetçilerini Dostluk, Eşitlik, Barış (DEB) Partisine katılmaya davet etmişti. Bu habere İskeçe’nin Embros gazetesi geniş yer verdi.

Embros, Mandacı’nın sergilediği bu siyasi tavrının, her türlü mantığın dışında çelişkili bir manzara oluşturduğunu yazdı.

Embros gazetesinin Çetin Mandacı’ya PASOK partisinden istifa edip Dostluk, Eşitlik, Barış (DEB) Partisi’nin başkanlığını üstlenip üstlenmeyeceği ile ilgili sorusuna Mandacı, ileride açık bir ihtimal olarak bulunduğunu, fakat, “Şimdilik parti değiştirmek gibi bir niyetim yok. Fakat inancım o dur ki, bu parti desteklenmelidir. Azınlık içinde PASOK’tan büyük bir rahatsızlık var. Her hal-ü karda büyük kayıplar olacaktır” dediği belirtiliyor.

Buna göre Mandacı’nın söylemleri son iki hafta içerisinde herkesin aklını karıştırmaya yetmişe benziyor. Bir yandan Azınlık insanını ve siyasileri DEB Partisi’ne katılmaya davet ederken, diğer yandan da kendisinin bulunduğu PASOK Partisi’nden şu an için ayrılma gibi bir niyetinin olmadığını söylemesi akılları karıştırıyor.

Halk arasında iddia edilenlere bakılacak olursa, Mandacı’nın önümüzdeki milletvekili seçimlerinde PASOK Partisi tarafından milletvekili adayı olarak gösterilmeyeceği endişesi taşıdığı ve dolayısıyla da Mandacı’nın bunu anladığı ve şu an itibarıyla PASOK’a karşı bir tavır takınma hareketine girerek, PASOK Partisi’ne gözdağı vermek için “DEB’in başına geçerim” mesajı vermeye çalıştığı iddia ediliyor.

Yine aynı gazetenin haberinde Mandacı’nın, sandalın iki tarafına bastığı yer alıyor.

Anlaşılan o ki Mandacı bir yandan Azınlığı DEB Partisi’ne davet ediyor, diğer yandan da kendisinin PASOK’tan ayrılmaya niyeti olmadığını söylüyor.

Tüm bu gelişmelerden sonra Azınlık insanı arasında İskeçe PASOK Milletvekili Çetin Mandacı’nın ne zaman DEB Partisi’ne üye olacağı merak konusu olmaya başladı.

Önümüzdeki zaman içerisinde bu anlaşılması güç konu gündemi epey meşgul edeceğe benziyor.

Embros gazetesindeki Mandacı ropörtajının bir bölümü aynen şu şekilde yayımlandı:

“MANDACI’NIN YANNAKİDİS ALEYHİNE ELEŞTİRİ OKLARI”

Embros gazetesinin kaynakları tarafından doğrulanan bilgilere göre Mandacı kendi partisiyle de köşe kapmaca oyunu oynamaya başlayarak Gökçeler’de yaptığı konuşmada Sadık Ahmet’in kurucusu olduğu DEB partisini Müslümanları desteklemesine yönelik teşvik etti.

Mandacı, Gökçeler’de yaptığı konuşmada: “size benim partimi destekleyin demiyorum. Partime oylarınızı vermenize gerek yok. Fakat eğer “biz Türk’üz diyorsanız”, eğer “biz Müslüman’ız” diyorsanız, eğer çocuklarınızı düşünüyorsanız o zaman sizden bir şey isteyeceğim. Beklide hatalarım olmuştur, belki de sizleri üzmüş olabilirim. Fakat bundan sonra bu caminin içinde ve dışında bulunanlar adına da konuşuyorum, bu halkın kurtuluşu için er ya da geç bu partiye üye olun diyorum.

Gelin özellikle azınlığın partisi olan Dostluk ve Eşitlik Partisini destekleyelim. Bunları, milletvekili olarak istifa ettikten sonra söylemiyorum fakat bütün bunları hala milletvekili olarak söylüyorum” dedi.

Mandacı: “Dostluk ve Eşitlik Partisi desteklenmelidir”

Embros gazetesinin Çetin Mandacı’ya PASOK partisinden istifa edip Dostluk ve Eşitlik Partisi’nin başkanlığını üstlenip üstlenmeyeceği ile ilgili sorusuna Mandacı, ileride açık bir ihtimal olarak bulunduğunu, fakat, “Şimdilik parti değiştirmek gibi bir niyetim yok. Fakat inancım o dur ki, bu parti desteklenmelidir. Azınlık içinde PASOK’tan büyük bir rahatsızlık var. Her hal-ü karda büyük kayıplar olacaktır.” dedi.

Hayat boyu iki sandal üzerine basıyor

Sn. Mandacı’nın sergilediği bu siyasi tavır, her türlü mantığın dışında çelişkili bir manzara oluşturuyor. Gerçekten de bir partiye mensup milletvekili seçmenlerinin başka bir partiyi desteklemesini öneriyor ve başka bir partiye geçme gibi bir niyetinin olmadığının da altını çizerek kısacası kendisine oy vermemelerini söylüyor.

Bu analizin ilk etabı. Fakat Mandacı’nın baştan sona siyasi tavrını yakından takip edenler kendisinin partisiyle Danışma Kurulu arasında denge tutmak istemesini, azınlıkta ilk sözün kimde olması gerektiği ile ilgili sözde müftüyle karşı karşıya olması, bütün bunları Mandacı’nın sözde müftüye dostluk eli uzatmasına yönelik bir çaba olduğunu ve azınlık içerisinde oluşan cepheleri kapatarak, sarsılan partisinin görüntüsünü düzeltmek amacıyla daha sevecen olma girişimi olarak algılanmaktadır.

Yani iki sandalın üzerine basıyor! Kendisi bundan sağ salim çıkacak mı? geriye PASOK camiası kararı kalıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz