Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MALİYE GÖZÜNÜ VATANDAŞIN BANKALARDA ÖZEL KASALARDAKİ PARALARINA DİKTİ!

MALİYE GÖZÜNÜ VATANDAŞIN BANKALARDA ÖZEL KASALARDAKİ PARALARINA DİKTİ!

29
0

Yunanistan’da Maliye gözünü vatandaşların Bankalardaki özel kasalarda bulundurduğu paralarına dikti.

Maliye Bakanlığı yeni bir uygulamayla vatandaşın karşısına dikiliyor. Devlete ve sosyal sigortalara borcu olanlardan paraların tahsil edilmesi için vatandaşların Bankalardaki özel kasalarda bulundurduğu paraları kontrol etmek üzere kolları sıvadı ve yeni yasal bir uygulama üzerinde çalışmalar başladı.

Bugünkü var olan uygulamaya göre, vergi makamları için belirli koşullar altında ve sadece Savcının özel izni ile kasalar açılabiliyor.

Ancak Aralık ayı sonuna kadar yapılacak yeni yasanın kabul edilmesiyle, kasaların açılması ve içeriğinin dondurulması, devlet borçlularının ve sigorta fonlarının banka hesaplarının ele geçirilmesi gibi basit bir süreç uygulanmaya başlayacak.

Yani, devlete borcunu ödemeyenlere yönelik Maliye başlangıçta banka hesaplarını araştıracak. Borç miktarını karşılamak için hesabında parası yoksa, borçlunun kiraladığı kasalardan herhangi birini haberdar etmesi için bankalara talimat verilecek.

Devamında, kasadaki nakit paradan, altın veya para değeri olan ticari eşyalardan borcun miktarı tahsil edilecek.

Maliyenin öncelikli hedefi nakit paralar olacak, ancak diğer seçenekler de sırada. Yapılan değerlendirmeye göre, Bankaların hesaplarından kaçırılan paraların 250.000 kişinin özel kaslarında bulunduğu tahmin ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz