Ana Sayfa Yunanistan Haber Makedonya-Trakya Bölgesine Fabrika Kurmak İstiyor

Makedonya-Trakya Bölgesine Fabrika Kurmak İstiyor

6
0

“LEONARDO Group” Kuzey Yunanistan Makedonya-Trakya bölgesine fabrika kurmak istiyor.

Savunma alanında dünya sıralamasında 8’inci ve Avrupa’da 2’inci sırada dev kuruluşlardan biri olan İtalyan “LEONARDO Group”, Kuzey Yunanistan Makedonya-Trakya bölgesine fabrika kurmak istiyor.

Bu vesileyle “LEONARDO Group” Yönetim Kurulu üyelerinden Luca Carli ve Luigi Lupoli, Yunanistan Makedonya-Trakya İçişleri Bakanı Yardımcısı Theodoros Karaoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası bir değerlendirme yapan Karaoğlu, küresel kapsamı olan büyük bir grubun, Kuzey Yunanistan’a yatırım yapma ilgisinin, Yunanistan ekonomisinin bir sayfa çevirdiğinin somut kanıtı olduğuna dikkat çekti.

Bakan Yardımcısı Karaoğlu şunları dile getirdi.

“Hükümetin temel merakı, Makedonya ve Trakya’yı, önemli sayıda yeni iş imkanları yaratarak ülkemizin kaderini değiştirebilecek büyük bir yatırım yeri haline getirmektir. İçişleri Bakanlığı (Makedonya ve Trakya Alanı) bu ulusal hedefe hizmet eden her türlü çabayı destekliyor.  İmkanlarımız dahilinde kriz yıllarının ardından bölgemize yapılabilecek herhangi bir ticari ilginin ve yatırım ilkbaharının yanında olacağız. Gün be gün, ay be ay Kuzey Yunanistan istikrarlı bir şekilde yoksunluk iklimini geride bırakarak yeni, daha üretken ve yaratıcı bir döneme doğru ilerliyor.”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz