Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MAKAS YOLU AĞUSTOS AYINDA AÇILIŞ İÇİN HAZIR OLACAK

MAKAS YOLU AĞUSTOS AYINDA AÇILIŞ İÇİN HAZIR OLACAK

14
0

Doğu Makedonya – Trakya Bölge Genel Sekreteri Yardımcısı Konstantinos Katsimigas ve Kırcaali Valisi Biser Nikolov Makas yolunun Mestanlı – Kırcaali kısmını ziyaret ettiler.

Konstantinos Katsimigas, ”İstedik ki yolun son halini kendi gözlerimizle görelim, ne de olsa turistlerin can güvenliği bizim için çok önemli. Gümülcine – Kırcaali yoluna yerel ve bölgesel olarak bakmıyoruz. Bu yol Gümülcine – Rusçuk yolunun bir bölümü olarak Egnatiya otoyoluna bağlanacaktır” dedi.

Katsimigas, Makas yolunun Yunanistan tarafı Temmuz ayı sonunda tamamlanacağını ve Ağustos ayında açılış için hazır olacağını söyledi.

Makas kapısından geçerek gelen Konstantinos Katsimigas ve Müh. Georgios Kukuravis, Kırcaali ve Filibe yol kesimlerini de gözden geçireceklerini belirttiler.

Kırcaali Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Makas yolunun Mestanlı – Podkova bölümü Eylül sonuna kadar hazır olacak. Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği ve Podkova yakınlarındaki Vırbitsa nehrinin köprüsü 120 metre uzatılacağı bildirildi. Ayrıca çiftlik hayvanlarının kolay geçimi için 8 tünel inşa edilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz