Ana Sayfa Yunanistan Haber “Madrid-Ankara Savunma İşbirliğinin Güçlendirilmesinden Memnun Değiliz”

“Madrid-Ankara Savunma İşbirliğinin Güçlendirilmesinden Memnun Değiliz”

1
0

“Madrid ile Ankara arasındaki savunma işbirliğinin güçlendirilmesi gerçeğinden memnun değiliz.”

Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Miltiadis Varviçiotis, İspanyol gazetesi “El Pais”e verdiği demeçte, Madrid ile Ankara arasındaki savunma işbirliğinin güçlendirilmesi gerçeğinden memnun değiliz” ifadelerini kullanıyor.

Bakan Yardımcısı Varviçiotis, Yunanistan’ın bölgede istikrar sağlayıcı bir rol oynamak istediğini ve Akdeniz’de stratejik bir güvenlik ekseninin güçlendirilmesinden yana olduğunu belirterek şu ifadeleri kullanıyor:

“Madrid-Ankara Savunma İşbirliğinin Güçlendirilmesinden Memnun Değiliz”

“Türkiye askeri güç açısından bir politika izliyor. Türkiye uluslararası hukuka saygı duymayan bir ülkedir. Başta İsrail, Mısır ve Kıbrıs (Güney) olmak üzere bölgedeki tüm ülkelerle ilişkilerimizi geliştirmeye çalışıyoruz. ABD ve Fransa ile yapılan savunma anlaşmaları da “Avrupa Savunma Mekanizması” ruhuyla yönetiliyor.”

Yasadışı göç konusuna özel bir atıfta bulunan Bakan Yardımcısı Varviçiotis, Türkiye’nin Avrupa’ya karşı göçü araçsallaştırdığını ileri sürerek, Yunanistan hükümetinin ise yasadışı göçmenlerin deniz sınırlarından girişini engellemeye yönelik kısıtlayıcı bir politika uyguladığını vurguluyor.

Varviçiotis, Türkiye’nin uygulamasının insan hayatını tehlikeye soktuğunu ve bunun da Frontex ve NATO gibi bölgedeki tüm uluslararası aktörler tarafından izlendiğini savunurken, “AB’nin sınırları vardır ve onları savunmak zorundadır” ilkesini savunuyor.

Bakan Yardımcısı Varviçiotis, buna karşılık Türkiye Sahil Güvenlik ekiplerinin, denizden mültecilerin botlarını ve teknelerini toplamak yerine, onları tekrar teşvik eden ve insan hayatını tehlikeye atan bir uygulamada bulunduğunu savunuyor. Ayrıca Yunanistan’ın 2015 yılında 30 bin ve sefil yaşam koşullarında bulunan mültecilere evsahipliğini yaptığı insan sayısını bugün 3 binlere indirerek, iyi koşullara sahip yeni kabul merkezleri oluşturduğuna vurgu yapıyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz