Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MAÇ 1930’DA BAŞLADI 2014’TE BİTECEK

MAÇ 1930’DA BAŞLADI 2014’TE BİTECEK

17
0

Karşıyaka ile Yunanistan’ın Sakız Adası takımı Lailapas arasında 1930 yılında henüz 3’üncü dakikada şiddetli yağmur yüzünden yarım kalan dostluk maçının 84 yıl sonra tamamlanması için iki kulüp anlaşmaya vardı.

Hafta sonunda Sakız Adası’na giden bir grup Karşıyakalı taraftar, Lailapas’ın 7 Aralık 1930’daki tarihi maçın oynandığı Fafaleio Stadı’nda yaptığı antrenmanı ziyaret etti.

Sporda Türk Yunan işbirliğine dikkati çekmek amacıyla iki takım yöneticileri arasında sürdürülen görüşmeler sonrası Sakız Adası’nda bir basın toplantısı düzenlendi.

“DOSTLUK KAZANSIN”

Taraftarlardan Feruz Bozaslan, tribüne Türkçe ve Yunanca “Dostluk kazansın” yazılı bir pankart asarken, Lailapaslı yöneticilerin geçen hafta Karşıyaka’ya yaptığı ziyarete de katılan teknik direktör Michael Kottakis yeşil kırmızılılara büyük ilgi gösterdi. Lailapaslı futbolcular, teknik heyet ve yöneticiler Karşıyaka’lı taraftarlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

1930’daki tarihi maçın kadrosu

Sakız’daki tarihi maçın 10-11 Mayıs tarihlerinde oynanması için girişimler başladı. 10 Mayıs’ta oynanacak karşılaşma için 1930 yılındaki karşılaşmada giyilen formanın benzerinin yeniden üretileceği ifade edildi.

Limanda karşılama olacak

Yönetim Kurulu Üyesi Theodosis Grigorakis, yarım kalan karşılaşmanın 87 dakikalık bölümünün 10 Mayıs 2014 Cumartesi günü, Fafalion Stadı’nda oynanmasına karar verdiklerini, o gün gelecek Türk takımının 1930’daki gibi karşılanacağını, limanda yapılacak karşılama sonrası akşam saatlerinde stadyuma geçileceğini ifade etti.

Karşılaşmanın ardından Türk ve Yunan sanatçıların konser vereceğine işaret eden Grigorakis, 1930’daki takımlarda oynayan ve yönetici olan kişilerin çocuk ya da torunları da ulaşarak karşılaşmaya davet edeceklerini belirtti.

Lailapas Teknik Direktör Michalis Kottakis, 2 yıl önce görev geldiğinde bu maçın mutlaka bitirilmesi gerektiğini söylediğini, bu maçın tarih açısından çok önemli olduğunu belirterek, “Umarız maçı bu sefer tamamlayacağız ve sonraki yıllarda diğer maçlarla devam edeceğiz”

“Heyecanlıyız”

Karşıyaka Kulübü Genel Sekreteri Mehmet Yayan ise Lailapas yöneticilerinin kendilerini çok sıcak karşıladığına dikkati çekerek, “Biz aynıyız, birbirimizden ayrılmamız mümkün değil. 84 yıl önce başlayan dostluğu, dedelerimizin yarım bırakmak zorunda olduğu dostluk maçını devam ettirmek üzere geldik. Bu karşılaşma Türk – Yunan dostluğu için önemli kilometre taşı olacak. Biz de en az Yunanlı dostlarımız kadar heyecanlıyız. 10 Mayıs’ta buraya geleceğiz ve bu maçı tamamlayacağız” dedi.

Yayan, bundan sonra bu karşılaşmanın geleneksel hale getirilmesi için çaba göstereceklerini de ifade etti.

Karşıyaka Teknik Direktörü Yusuf Şimşek ise yıllar önce yarım kalan maçın tekrar oynanması için çaba sarfedenlere teşekkür ettiğini, iki ülke insanlarının dostluğunu bir adım öteye götürecek bu maçın kendisini de heyecanlandırdığını ifade etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz