Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İLSAM ŞİRKETİ SELANİK ŞUBESİNİ AÇTI, HEDEF ATİNA

İLSAM ŞİRKETİ SELANİK ŞUBESİNİ AÇTI, HEDEF ATİNA

13
0

 

 

 

Yunanistan’daki ekonomik krize aldırış etmeden Türk şirketi “İLSAM Dış Ticaret Güneş Sistemleri ve LPG Dönüşüm Şirketi” Selanik’te şubesini faliyete soktu. İlkini Gümülcine’de açan şirket ikincisini ise Selanik’te açtı. Monastiriu 124 numarada faliyet vermeye başlayan şirketin mağazası 23 Kasım 2012 tarihinde resmen faliyete geçti.

Açılışa başta T.C. Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin olmak üzere, Selanik Ticari Ataşesi Kemal Sinan Tüzün, Türk Hava Yolları Selanik Müdürü Utku Yazan, İLSAM Şirketi ortakları, Mehmet Altay AKP Uşak Milletvekili, Yusuf Başer AKP Yozgat Milletvekili Anayasa Komisyonu Üyesi, Muzaffer Aslan AKP Kırşehir Milletvekili, Mehmet Yüksektepe AKP Denizli Milletvekili, Halil Ergen TBMM AKP Grup İdari Amiri, Şevket Sarıcaoğlu AKP TBMM Grup Danışmanı, Erdem Özer AKP Grup Danışmanı, Adnan Fişenk Avrupa Gazeteciler Derneği (AVGADER) Genel Başkanı, Mehmet Alacacı Birlik Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, Aydın Keskin Kadıoğlu Milletvekili Danışmanı, Uğur Çokyiğit İşadamı, Mustafa Şimsek  İşadamı, Taha Ahmet Alacacı İşadamı, Recep Kaba Finans Danışmanı, Cüneyt Alacacı İşadamı, Emir Kaya İşadamı, Türker Sargın İşadamı, İLSAM Şirketinin Yunanistan Distribötörleri İsmail Mümin İşadamı, Hüseyin Hafuz Ahmet İşadamı, Hasan Yemeneci İşadamı katıldılar.

 

Ahmet Alacacı: “Yunanistan’ın ekonomisi krizde olabilir ancak biz Yunanistan’a güveniyoruz.”

Kuzey Yunanistan’ın ve Güneydoğu Avrupa’nın ticarette önemli konumuna sahip bir bölgede Selanik’te Yunanistan’ın ekonomik kriz içerisinde olmasına aldırış etmeden Türkiye’nin sayılı büyük şirketlerinden biri olan “İLSAM Dış Ticaret Güneş Sistemleri ve LPG Dönüşüm Şirketi” ortaklarından Taha Ahmet Alacacı Birlik Gazetesine bu önemli yatırımları hakkında şu değerlendirmede bulundu.

“İLSAM Şirketi değişik alanlarda faliyet gösteren bir çok yönlü şirket. Bunların içinde İnşaat, Demir-Çelik, Altın ve kıymetli madenler alanında faliyet gösteren bir kuruluş. Şirketin toplam hacmi yaklaşık 1 milyar Avronun üzerinde. Bugün sizler de gördünüz Yunanistan’da ikinci şubemizi açtık. Bundan önce birinci şubemizi Gümülcine’de açmıştık, bugün de Selanik’te ikinci şubemizi faliyete geçirdik. Önümüzdeki bir yıl içerisinde de Atina’da açmayı planlıyoruz. Sadece güneş sistemleri alanında değil, LPG sistemleri ve diğer alanlarda da Yunanistan’da faliyet göstermeyi hedefliyoruz. Bizim hedefimiz Yunanistan’da iyi şirketlerden biri olmaktır. Şu an komşumuz Yunanistan’ın ekonomisi krizde olabilir ancak biz Yunanistan’a güveniyoruz. Dolayısıyla yaptığımız ve yapacağımız yatırımlarla da iş ve istihdam konusunda yardımcı olmak için elimizden geleni yapmaya gayret sarfedeceğiz. Yunanlı dostlarımız işadamlarını Türkiye’ye götürüp onlarla birlikte yatrımlar konusunda dostluk köprüleri kurmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Başkonsolosu Tuğrul Biltekin: “Türk firmalarının Yunanistan’a Selanik’ten girmelerini istiyorum” 

T.C. Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin ise Selanik bölgesi ve geniş coğrafyada gelişmekte olan ekonomik yatırımlar konusunda ve bir Türk şirketinin Yunanistan’da yatırım yapmasını şöyle değerlendirdi:

“Yaklaşık bir seneyi biraz geçti benim Selanik’teki görevim ve bu süre içerisinde hakikaten Türk şirketlerini Selanik’e çekebilmek için, ikna edebilmek için, Yunan bürokrasisini de aşabilmek için çok çaba sarfettik. Ben Türk firmalarını Selanik’e gelmesinden büyük mutluluk duyuyorum, çünkü Selanik’e gelen Türk firmaları markalaştıklarını gösteriyorlar. Selanik Yunanistan’da bir marka, dolayısıyla da ben Türk firmalarının Yunanistan’a Selanik’ten girmelerini istiyorum ve bunun için Başkonsolosluğumuza ve Ticaret Ataşeleğimizin bünyesinde görev yapanlara sonuna kadar güvenebilirler” dedi.

Açılış sonrasında heyet Selanik Başkonsolosluğu’na geçerek burada Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk’ün evini ziyaret ettiler ve Başkonsolos Tuğrul Biltekin evin bahçesinde devam eden tadilat hakkında kısa bilgi verdi. Hep birlikte hatıra fotografı çektiren heyet üyelerine Başkonsolos Tuğrul Biltekin daha sonra Başkonsolosluk kabul salonunda çay ikram etti.

Heyet üyeleri Başkonsolosluk ziyaretinin ardından hep birlikte Selanik’te bulunan ve faliyetlerine devam eden “Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği”ni ziyaret ettiler. Burada kendilerine Dernek Başkanı Osman İsmailoğlu Derneğin faliyetleri hakkında bilgi verdi ve büyük ihtiyaçları olan Cami ve mezarlık konusunda gelinen noktayı aktardı. İkram edilen çayların ardından Dernek Başkanı Osman İsmailoğlu, heyet üyelerine ziyaretin anısına birer plaket sundu. Konuk heyetten Milletvekili sırasıyla Dernek Başkanı İsmailoğlu’na bir porselen tabak hediye etti. Şirket yetkilileri ve heyette bulunan Milletvekilleri 24 Kasım Cumartesi günü Gümülcine’ye giderek Gümülcine’deki şubenin resmi açılışına katılacaklar ve  ardından Türkiye’ye dönmeleri bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz