Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İLİOPULOS PAŞA’DAN EVROS’UN TAMAMINA ANİ TEFTİŞ

İLİOPULOS PAŞA’DAN EVROS’UN TAMAMINA ANİ TEFTİŞ

25
0

Yunanistan Silahlı Kuvvetleri Genel Müfettişi Korgeneral İoannis İliopulos 4.Kolordu’ya bağlı olan Meriç (Evros) bölgesindeki tüm birlikleri bir bir gezerek teftiş etti. İliopulos son bir ay içerisinde ikinci kez bölgeye gelerek bölgedeki askeri güçleri teftiş ediyor.

Yunanistan Silahlı Kuvvetleri Genel Müfettişi Korgeneral İoannis İliopulos 4.Kolordu’ya bağlı olan Meriç (Evros) bölgesindeki tüm Tümen Karargahlarını, askeri birliklerin tamamını, ikinci derece yedek birlikleri, bunlara bağlı askeri karakolları, köprüleri bir bir gezerek iğneden ipliğe kadar teftiş etti.

Bu teftişin, yakın gelecekte yunanistan’ın değişik bölgelerinden Evros bölgesine aktarılacak olan kuvvetlerin konuşlanması düzenlemesi öncesinde büyük bir titizlikle ele alınarak yapıldığı belirtiliyor.

Bölgedeki yeni askeri yapılanma sürecinde gereksimlerin yerinde tespit edilerek, Savunma Bakanlığı’na iletileceği ve sırasıyla da bölgede kurulacak olan bazı yeni kışlalar ve cephanelikler vede yakıt depolama birliklerinin konuşlanacağı yerlerin Orman müdürlükleriyle görüşülerek gerekli izinlerin alınması ve çalışmaların bir an önce başlaması hedefleniyor. Yeni yapılanmadaki mali durumun karşılanması için Savunma Bakanlığı’na ait şehir içlerinde bulunan ve kullanılmayan askeri kışlalarının satılması veya uzun vadeli kiralanmasından elde edilecek parayla karşılanması hesaplanıyor.

Yeni yapılanmada bölgeye komando eğitim merkezi ve hava indirme birliğinin yanısıra elektronik savaş merkezi kurulması da göndemde. Stefanovikio bölgesinde bulunan Kara Kuvvetleri’ne ait personel taşıyıcı ve saldırı helikopter birliğinin bir bölümünün de Kavala bölgesi Amigdaleona askeri hava alanına duruma göre geçici olarak konuşlanması çalışmalarının da devam ettiği belirtiliyor.   

Bu teftiş ziyaretinde kendisine 4.Kolordu Komutanı Korgeneral İosif Mavrakis ve ΧΙΙ Μ/Κ Mekanize Piyade Tümeni Komutanı Tümgeneral Dimitrios Buzelos eşlik etti.

Buna paralel olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından bölgede yapılması gereken müdahalelerin tespit edildiği ve gerekli girişimlerin yapılarak bir an önce başlanmasına karar verildiği belirtiliyor. 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz