Ana Sayfa Batı Trakya Haberler LONDRA’DA KUCAKLAŞTIRAN İFTAR

LONDRA’DA KUCAKLAŞTIRAN İFTAR

15
0

İngiltere Batı Trakya Türkleri Derneği ve Irak Türkmen Cephesi İngiltere Temsilciliği’nin ortaklaşa iftar yemeği düzenledi. Ortaklaşa düzenlenen iftarda İngiltere’de yaşayan Batı Trakya Türkleri ve İrak Türkmenleri ile diğer Türk yurtlarından gelenler kardeşleriyle buluştu. İftar sonunda Somali’de gönderilmek üzere yardım kampanyası da düzenlendi.

 

Geleneksel iftarda konuşan İngiltere Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Rıdvan Hacıbedel kardeşlik ve dayanışma ayı olan Ramazanda biraraya gelmekten duyduğu memnuniyeti belirtti. “Ortak dili, ortak dini, ortak kültürü paylaşan insanların ortak bir geleceği de paylaştığını görmek sevindiricidir” diyen Rıdvan Hacıbedel “Batı Trakya Türkleri olarak değerlerimizi korumaya ve yaşatmaya kararlıyız” şeklinde konuştu.

 

İftarda konuşan Irak Türkmen Cephesi İngiltere Temsilcisi Sündüz Abbas da Batı Trakya Türkleri ve Irak Türkmenlerinin binlerce kilometre mesafeye rağmen biraraya gelerek kardeşliğin güzel bir örneğini sergilediğini belirtti. “Bu kardeşlik mesajını ileride ortak çalışmalar yaparak da güçlendirmek arzusundayız” şeklinde konuşan Sündüz Abbas “iki toplumun bu güzel etkinliğinin İngiltere’de bulunan diğer Türkleri de biraraya getirmiş olmasından büyük kıvanç duyuyoruz” dedi.

 

Türkiye Cumhuriyeti Londra Başkonsolosu Ahmet Demirok da iftarda yaptığı konuşmada Ramazan ayının birlik ve kardeşlik ayı olduğunu kaydederek Londra’da yaşayan Batı Trakya Türkleri ile Irak Türkmenlerinin arasındaki yakınlığı görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Kendisi de bir dönem Gümülcine’de Muavin Konsolos olarak bulunan Ahmet Demirok bu tür etkinliklerin her zaman daha güzel işlere yol açması dileğinde bulundu.

 

İftara, ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçiliği İkinci Katibi Yavuz Topateş, Üçüncü Katip Atakan Güner, İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Timur Doğruyol, İngiltere Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Ahmet Baştürk, İngiltere Türk Dili ve Kültürü Okulları Konsorsiyumu Başkanı Necmi Hasanoğlu, İngiltere Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Mansur Işıkbol, İngiltere Kadın Platformu Başkanı Nilgün Yıldırım, Irak Türkmen Demokratik Partisi Genel Başkanı Ahmet Güneş ve Londra’da yaşayan Türk toplumu mensuplarından oluşan davetliler de katıldı.

 

İngiltere Batı Trakya Türkleri Derneği ve Irak Türkmen Cephesi İngiltere Temsilciliği’nin ortak iftarında toplanan yardım İngiltere Türk Diyanet Vakfı aracılığıyla Somali’ye ulaştırılacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz