Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İLHAN TAHSİN SURİYE TÜRKMENLERİ PLATFORMU’NA KATILDI

İLHAN TAHSİN SURİYE TÜRKMENLERİ PLATFORMU’NA KATILDI

12
0

Suriye Türkmenleri Platformu’nun Birinci Toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi. Toplantıya Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Erşat Hürmüzlü katıldı.

Toplantıya Batı Trakya’dan Birlik Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Avrupa Gazeteciler Derneği Yunanistan Temsilcisi İlhan Tahsin katıldı ve toplantı esnasında Türk Dünyası Gazeteciler Birliği Müteşebbis Heyet Başkanı Menderes Demir, Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Savaş Avcı, Dünya Türk Gençleri Birliği Başkan Yardımcısı Dr. Şemsettin Küzeci, Türkmeneli Dernekler Feerasyonu Y.K. Başkanı Kemal Beyatlı ile görüştü.

Toplantıda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün gönderdiği mesaj okundu. Gül mesajında, “Diktatörler ve zorba yönetimler bir bir yıkılıyor. Baskı altında kalan mazlum halklar kendi geleceğini kuruyor. Tarihin geleceğine ters hareket eden rejimlerden biri Esed rejimidir. Bu rejim meşruiyetini çoktan kaybetmiştir” ifadelerini kullandı. Davutoğlu ise Suriyeli mültecilere kapıları açtıkları için ağır eleştirilere maruz kaldıklarını belirterek, “Anadolu mazlumların ana kucağıdır. Böyle olmaya devam edecektir” dedi.

HAK ETTİĞİ YERİ ALACAK

Suriye’nin geleceği konusunda tüm Suriyelileri kucakladıklarını kaydeden Davutoğlu, hiçbir tarafı diğerine karşı kışkırtmadıklarını ve desteklemediklerini söyledi. Suriye’deki mücadelede Türkmenlerin katkısına da dikkati çeken Davutoğlu, “Böylesi bir mücadelede onurluca yer alan Türkmenler, Suriye’nin geleceğinde hak ettikleri yeri alacaklardır” dedi.

KİMSE TEREDDÜT ETMESİN

Suriye halkının kendi geleceğini kuracağının altını çizen Davutoğlu, şunları söyledi: “Kim ne derse desin, kendi kaderini belirleme kudretine sahip olduğunu gerekirse on binlerce şehit verebileceğini bu halk gösterdi. Eğer bir halk 20 ayda önce keskin nişancıların mermilerine, sonra tanklara, sonra toplara, sonra hava bombardımanına , uçaklardan helikopterlerden yağan bombalara dayana biliyorsa, ben bu halkı sadece selamlarım ve bu halkın karşısında saygıyla eğilirim. Kimse bundan tereddüt etmesin.”

TBMM Başkanı Cemil Çiçek de Suriye’nin demokratik bir ülke haline gelmesinin Türkiye için önemli olduğunu belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz