Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İLHAN AHMET: “YENİ DEMOKRASİ PARTİSİ TERBİYESİZLİK YAPIYOR”

İLHAN AHMET: “YENİ DEMOKRASİ PARTİSİ TERBİYESİZLİK YAPIYOR”

20
0

Batı Trakya Türk Azınlığı’nı bir dönem Yunan Parlamentosu’nda temsil etmiş olan sabık milletkili avukat İlhan Ahmet, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından Yeni Demokrasi Partisi’nin (YDP) azınlık üzerindeki tutumu ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

İlhan Ahmet açıklamasında, YDP neden böyle bir terbiyesizlik yapıyor diyerek, YDP’nin azınlığı kullanarak hıristiyan milletvekili çıkarmak istediğini ifade etti. Sabık milletvekili İlhan Ahmet, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Samarasın başkan olduğu Yeni Demokrasi partisinin azınlık ile dalga geçmeğe ve azınlığı YOK kabul etmeye devam ediyor.

Rodop ilini ziyaret eden YDP kurmayları BTAYTD ve BAKEŞ ile bir otelde görüşmeleri olduğunu bir gazetede basın duyurusu ile kamu oyunu yanıltmak amacı ile duyurdular.

Ancak bu basıın duyurusu tamamen yalan olup azınlığımızı aldatmayı amaçlıyordu.

BTAYTD ve BAKEŞ’TEN hiç bir zaman YDP bir randevu istememiş olup bu güzüde kuruluşlarlardan asla resmi randevu talep edilmemiştir.

Peki neden YDP bu terbiyesizliği yapıyor?

YDP Azınlığın asla oyunu istemiyor.

YDP Azınlığı kullanarak Rodop ilinde ilk üçe girip bir hristiyan mebus çıkarmak istiyor.

YDP aşırı sağ görüşlü oldugundan ötürü Yunanlılarda oy kaybetmemek için BAKEŞ ile BTAYTD resmen ziyaret etmek asla istemiyor. Zaten Azınlığı yok kabul ediyor.

Yunanlılardan oy kaybetmek istemiyor ancak azınlığı kullanarak bu partiye birazda Türk oyu taşımak ta istiyor.

Aynen 2012 seçimlerinde azınlıktan boşu boşuna aldıkları 2.000 oy gibi..

YDP ye oy taşıyıp bir azınlık adayının seçilmesini engelemeyi çalışan YDP gibi aşırı milliyetçi bir partiye gece gündüz aday arayıp Evripidis’in çıkması için mücadele eden halıhazırda bir avuç insan kalması doğaldır belki..

Ancak halihazırda azınlık milletvekili olan bir zatın Rodop ilinde YDP destek vermesi ve bu bu partiye gidecek bir avuç Türk oyu ile bir başka azınlık ferdimizin milletvekili çıkmasını engelemeye çalışmasını KASTEN yapması ve bunu bir azınlık üyesinin seçilmesini engellemek için yaptığını ifade etmesini hayret ile halkımız izliyor.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz