Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İLHAN AHMET: “TÜTÜNCÜYE VE KİRAZCIYA ZARAR PARASI YOLDA!”

İLHAN AHMET: “TÜTÜNCÜYE VE KİRAZCIYA ZARAR PARASI YOLDA!”

22
0

Demokratik İttifak Milletvekili İlhan AHMET, Rodop İli’ndeki yüzlerce tütün ve kiraz üreticisini yakından ilgilendiren zarar tazminatları konusunda müjdeyi verdi.

Milletvekili, tütün üreticilerinin Şubat ayı sonu, kiraz üreticilerinin ise Mart ayı sonunda zarar paralarının yatırılacağını açıkladı.

Atina’da bugün (26 Ocak Perşembe), Yunanistan Tarım Tazminatları Kurumu (ELGA) Müdürü ile biraraya gelen İlhan AHMET, hak sahibi tütün ve kiraz üreticilerinin zaralarının tazmini için belirlenen ödeme takvimiyle ilgili, birinci ağızdan bilgilendirildi.

“Tütüncünün zararı kilo başı 3,72 Euro’dan tazmin edilecek”

Buna göre, zarar tespit çalışmaları neticesinde tazminat hakkı kazanan tütün üreticilerinin Şubat ayının ilk haftası ilan edileceği, aynı ayın son haftası ise kilo başına 3,72 Euro’dan ödemelerin yapılacağı belirtildi. Bu miktarın, dönüm başı 140-150 kilo baz alınarak hesaplanacağı da kaydedildi.

“Zarar tazminatına hak kazanan kirazcılara ödemeler Mart sonunda”

Diğer yandan zarar tespit çalışmları süren kiraz üreticilerinden, tazminat hakkı kazananların ve miktarın Şubat ayı sonunda ilan edileceği, hak sahibi olanlara ödemelerin ise Mart ayı sonunda yapılacağı ifade edildi.

“Tazminat bedelleri adil bir şekilde belirlenmeli!”

Görüşmede İlhan AHMET, konuyla ilgili yatırdığı soru önergelerini de hatırlatarak, ELGA’nın tütün ve kiraz üreticilerinin 7 – 8 aydır süren tazminat bekleyişini geç de olsa karşılama hazırlığı içinde olmasını memnuniyet verici olarak değerlendirdi.

Milletvekili ayrıca, hak sahipleri için zarar yüzdelerinin, hakkaniyetli ve adil bir şekilde belirlenmesi gerektiğine de özellikle vurgu yaptı.

Demokratik İttifak Partisi

Rodop Milletvekili

Av.Ilhan AHMET

Halkımızın hak etmiş olduğu ” her konuda ” yılmadan çalışmaya devam edeceğimi bilmenizi isterim .

Meclis’te ” ilk önce ve her şeyden önce ” sadece sizin temsilciniz olmaya devam edecem …

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz