Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İLHAN AHMET: “TRAKYA’ DAKİ GİŞELERE ARTIK BAŞBAKANIN MÜDAHALE ETME ZAMANI“

İLHAN AHMET: “TRAKYA’ DAKİ GİŞELERE ARTIK BAŞBAKANIN MÜDAHALE ETME ZAMANI“

26
0

Milletvekili İlhan Ahmet Rodop ili sınırları içinde Mesti bölgesinde Egnatia otoyolunda yapımı devam eden gişelere karşı çıkarak Başbakan Çpras’ın müdahalesini talep etti.

İlhan Ahmet’in soru önergesi.

“SİRİZA–ANEL hükümeti, Mesti’ deki otoyol gişe inşaatı projesini derhal durdurmalı. Tabi ki, Ortak Bakanlık Kararı yunan adaletine varana kadar, eminim ki, çok zaman geçecek ve Trakya’nın bekleyecek zamanı yok!

Bu söz konusu ücretli geçiş gişelerinin bölge için bir mezar taşı olduğuna inanıyoruz. Zaten bu hükümet, son iki yıldır, Trakya için en ufak ilgiyi bile göstermemiştir. Mesti ve Kavala bölgelerine açılması planlanan bu gişelerle Rodop İli, özellikle de Gümülcine daha da izole edilecektir, bu da tüccarların, ticaretin ve girişimciliğin resmen sonu olacaktır. 

Hükümet şu mesajı almalıdır: Biz hepimiz, bir bütün olarak burada bulunuyoruz – hatta SİRİZA yöneticileri de aramızda- ve bölge sakinleri olarak, hiçbir bayrak yada siyasi görüş temsil etmeksizin, sadece ve sadee bölge sakinleri olarak, birlik içinde, bir bütün olarak, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı’ ndan ve bizzat Başbakanın kendisinden bu olaya bir an önce müdahale etmesini istiyoruz, çünkü ancak bu şekilde herkesin yanısıra, çok büyük ulaşım sıkıntısı yaşayan özel gruplar da korunmuş olacak.

Bütün bu sebeplerden dolayı, meclis çalışmalarımda da bu konuyla ilgili girişimlerde bulunmuştum ve meclise soru önergesi sunmuştum, şimdi de yine bir kez daha Demokratik İttifak meclis grubu olarak konunun üzerine eğileceğiz ve yeni müdahalelerle Trakya’da yaşanan bu sorunu tekrar gündeme getirmek için ne gerekiyorsa yapacağız“.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz