Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İLHAN AHMET: “TARIM BAKANI’NCA AÇIKLANAN ‘TÜTÜNE DESTEK HEDEFİ’ NE ZAMAN HAYATA GEÇİRİLECEK?”

İLHAN AHMET: “TARIM BAKANI’NCA AÇIKLANAN ‘TÜTÜNE DESTEK HEDEFİ’ NE ZAMAN HAYATA GEÇİRİLECEK?”

23
0

Rodop Milletvekili İlhan AHMET, tütün üreticilerini yakından ilgilendiren ek teşvik primi konusunu bir kez daha meclis gündemine taşıdı. Konuyla ilgili bir yılı aşkın süredir Avrupa Birliği Tarım Komisyonu nezdinde de çalışmalar yürüten İlhan AHMET, girişimleri neticesinde elde edilen olumlu sonuçlara rağmen harekete geçmeyen hükümete ve ilgili bakanlığa çağrısını yineledi.

Tarım Bakanı’nın geçtiğimiz günlerdeki “tütün üretimini geliştirmek için tütün üreticisine destek vermeyi hedefliyoruz’ şeklindeki beyanına istinaden İlhan AHMET, ilgili bakana hitaben yeni bir soru önergesi yatırdı. Milletvekili ilgili bakana, önümüzdeki dönemde şekillenmesi beklenen AB Yeni Ortak Tarım Politikası teklifinde tütün üreticisinin doğrudan desteklenmesi yönünde ne tür bir düzenleme yapmayı düşündüklerini sordu.

“Hükümet tütün üreticisine nasıl bir destek programı düşünüyor?”

Milletvekili, bakan tarafından açıkça dile getirilen “tütün üreticilerini destekleme hedefi” doğrultusunda, Trakya’daki on binlerce ailenin tek geçim kaynağı olan tütün üretimini desteklemek ve yöre halkının bölgeyi terk etmesinin önüne geçmek için nasıl bir destek programı uygulamayı planladıklarının yanıtını istedi.

Hatırlanacağı üzere Rodop Milletvekili İlhan AHMET, tütün üretiminin ülkedeki ve özellikle Trakya’daki önemine işaret ederek sürdürülebilirliğinin sağlanması için gerekli prim desteği talebini AB Tarım Komisyonu’nun dikkatine sunmuştu. AB Tarım Komiseri Hogan tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, tütün üretimine destek için inisiyatifin Yunanistan’da olduğu ifade edilmişti. Bunun üzerine İlhan AHMET, bir yılı aşkın süredir sessizliğini koruyan hükümetin ve ilgili bakanlığın konuyla ilgili harekete geçmesi için defalarca girişimde bulunmuştu. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz