Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İLHAN AHMET: “SYRİZA, AZINLIK POLİTİKASININ ÇÖKÜŞÜNÜ RESMEN İLAN ETMİŞTİR!”

İLHAN AHMET: “SYRİZA, AZINLIK POLİTİKASININ ÇÖKÜŞÜNÜ RESMEN İLAN ETMİŞTİR!”

20
0

“Bu düzenleme ile SYRİZA, Azınlığımıza yönelik politikasında iflas bayrağını çekmiştir!

Hükümet tarafından hazırlanan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının Yunan iç hukukunda uygulanması hakkındaki düzenleme, 10 Ekim Salı günü meclis genel kurulunda oylanarak yasalaştı.

Demokratik İttifak Rodop Milletvekili İlhan AHMET, AİHM kararları uyarınca hak iadesi bekleyişi süren Azınlık derneklerini de yakından ilgilendiren yasa düzenlemesiyle ilgili oylamanın ardından değerlendirmede bulundu. Tasarıya HAYIR oyu veren İlhan AHMET hükümeti, “uygulanabilirliği mümkün olmayan” bir düzenlemeyi gündemde tutmakla eleştirdi. Milletvekili, “SYRİZA’nın politikasını şekillendiren ‘insan ve azınlık hakları’ söyleminin aslında ne derece samimiyetten uzak ve sahte olduğu, kendi iktidarları döneminde bu yasa düzenlemesindeki tutumlarında açıkça ortaya çıkmıştır” dedi.

İlhan AHMET, SYRİZA’nın ‘insan ve azınlık hakları’ söylemlerinin ‘sözde’ olmaktan öte işlevsellik taşımadığını vurgulayarak, “Bu düzenleme, SYRİZA’nın azınlık politikasının Avrupa Birliği, AİHM ve Azınlığımızı ‘kandırmaktan’ ibaret olduğunun ispatıdır” şeklinde konuştu.

“SYRİZA, AİHM kararlarının uygulanabilirliğine tamamen engel getirmiştir”

Meclis genel kurulunda bahse konu yasayla ilgili yapılan ilk görüşmedeki konuşmasında, düzenlemenin ‘bağlayıcılıktan uzak’ oluşuna özellikle işaret ettiğini hatırlatan milletvekili, “İkinci kez meclis gündemine getirilen yasada iç hukuku bağlayıcılığa dair iyileştirmeler yapılacağı yerde, yeni düzenlemede ‘milli güvenlik ve kamu düzeni’ gerekçeleri altında azınlıklar tehdit unsuru olarak nitelendirilmekte, böylece yasanın uygulanabilirliğinin önü iktidar tarafından tamamen kapatılmaktadır” dedi.

İlhan AHMET ayrıca, ana muhalefetteki Yeni Demokrasi Partisi’nin önerisiyle yeni düzenlemeye eklenen ‘uluslararası antlaşmalara uygunluk’ ifadelerine de dikkati çekti. Milletvekili, “SYRİZA’nın söylemlerini, iktidar ortağı aşırı sağ ANEL ile ana muhalefetteki YDP’nin tekliflerine göre şekillendirdiği, böylece AİHM kararlarını tanımak yerine iç hukukta ‘milli güvenlik, kamu düzeni ve uluslararası antlaşmalara uygunluk’ irdelemesi yaptırma niyetinde olduğu ortaya çıkmıştır. Böylece, Azınlık kamuoyunu yakından ilgilendiren İskeçe Türk Birliği davası hakkında AİHM’nin lehte kararının iç hukukta uygulanması tamamen imkânsız hale gelmiştir” şeklinde değerlendirme yaptı.

“Azınlığımız üzerinden ‘tehdit’ algısı yaratmak isteyenlere karşı adalete ve sağduyulu siyasete inancım tamdır”

SYRİZA’nın her açıdan azınlık politikasının iflasını ilan ettiğini belirten milletvekili, “SYRİZA’nın azınlık milletvekillerinin de söz konusu tasarıya HAYIR oyu vermeleri, kendi milletvekillerinin dahi SYRİZA’nın azınlık politikasına olan inançlarını yitirdiğinin ve hatta SYRİZA’nın azınlığa karşı gerçek duruşunu sorgulamaya başladıklarının açık göstergesidir. SYRİZA’nın azınlık politikası çökmüştür.” diye konuştu. 

Rodop Milletvekili İlhan AHMET diğer yandan, siyasi olgunluk ve sağduyu çağrısı yaparak, “İç politika dinamikleri tarafından azınlıkla ilgili yaratılmaya çalışılan ‘milli güvenlik ve kamu düzeni tehdidi’ yönündeki bir algı tesisinin ne olursa olsun başarısız olacağına ve tüm mercilerde sağduyunun hâkim olacağına inanıyorum.  Yunan adaletine ve demokrasisine yakışır şekilde, gerek adli gerek siyasi erkin Azınlığımızın bu ülkenin ulusal bir unsuru olduğunu dikkate alarak her tür ‘tehdit’ tanımlamasından uzak olduğuna dair kanaat geliştireceğine güveniyorum” dedi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz