Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İLHAN AHMET: “MİLLETVEKİLLERİ TÜTÜN ÜRETİCİLERİNİ TÜCCARLARIN KUCAĞINA ATMIŞTIR”

İLHAN AHMET: “MİLLETVEKİLLERİ TÜTÜN ÜRETİCİLERİNİ TÜCCARLARIN KUCAĞINA ATMIŞTIR”

22
0

Rodop Milletvekili İlhan Ahmet basında çıkan tütün fiyatlarıyla ilgili olarak açıklamalara ilişkin sosyal medyadaki hesabından değerlendirmelerde bulundu. Milletvekillerin basında kendileriyle ilgili alay edilmis olmalarının, kendilerinin bu konuda beceriksiz ve yetersiz kalmalarının bir sebebi olduğunu ve bunun hesabının sorulması gerektiğini belirten İlhan Ahmet açıklamasında, milletvekillerin bu konuda politikalar geliştiremeyip üreticileri, tütün şirketlerinin kucağına attıklarını kaydetti. Sabık milletvekili Ahmet, yapmış olduğu yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Tütün üreticilerimizin Tütün aracı şirketleri ile kabul edilemez kontratlar imzalamasına milletvekileri bilgisizlikleri nedeni ile seyirci kalmışlar”

“Yetersizliklerinden ve bilgisizliklerinden dolayı Yunanistan’da tütün alım tonajını yabancı dev firmaların artırmasına rağmen bu taleb ihtiyacından halkımızı atmışlardır ve bu talep artışı fiyata yansımayıp arz -talep dengesini kuramamışlardır.

Tütün üreticilerimizin Tütün aracı şirketleri ile kabul edilemez kontratlar imzalamasına milletvekileri bilgisizlikleri nedeni ile seyirci kalmışlar ve sözleşmelerde taban ve üst fiyat gibi tedbirlerin alınması çözüm yolları ve teklifleri akıllarına bile gelmemiştir. Netice itibarı ile tütün fiyatları şirketler tarafından tespit edilmiş ve halkımız ezilmiştir.

Tütünün üretici tarafından direkt ( aracıların ortadan kaldırılması ile ) alıcı firmalara satımı ve aracı kurumların kaldırılması için en ufak bir fikirleri dahi olmayıp bu konuda sermaye ile mücadele edecek siyasi cesaretleri ve deneyimleri olmayıp halkımızın ezilmesini ve esaretini ortadan kaldıracak bu projeyi asla uygulayacak kapasite, bilgi ve cesarete sahip değillerdir.

Tütün üreticisinin masraflarının azalması için ( dilosi kaliergias) çiftçi beyannamelerinin Kooperatif tarafından dörtte bir fiyatına yapılması ve bu beyyanameler için EAS tarafından halktan para alınmaması için tek bir girişimleri olmamıştı ve olamaz da zaten ne yazık. Son 5 yıldan beri ülkemiz Yunanistan’da sadece Rodop ilinde EAS tarafından bu paranın alınmasına seyirci kalan milletvekili radyolarda bu parayı ben mi ödeyecem yani gidin ödeyin diye bir de halka sitem etmiştir… Çiftçimiz ve milletimiz son 5 yılda olduğu gibi bu kadar kötü hiç yönetilmemiştir bugüne dek.

“Milletin milyonlarca evro para kaybetmesine bilgisizliği ile özellikle Hacıosman sebep olmuş, Karayusuf da yoldaş edebiyatı ile dış sermayeyi kınamıştır”

AB fonlarından tütün üreticisine 90 evro mali yardımı öngören programın şartlarını 2 yıldan beri bir türlü nasıl düzelteceklerini ve halkımızın tamamının istifadesine nasıl bu fonları sunacaklarını bilememiş , becermemiş ve milletin milyonlarca evro para kaybetmesine bilgisizliği ile özellikle Hacıosman sebep olmuş ve Ayhan Karayusufta her alanda olduğu gibi yoldaş edebiyatı ile ABD ve dış sermayeyi sadece KINAMIŞTIR.

2007 yılından beri ülkemizin bütün vilayetlerinde doğal afetlerden dolayı ELGA tarafında maddi tazminat ödenmesine rağmen Rodop ilinde bir KURUŞ ödenmemiştir. Halkımızın milyonlarca evro para kaybetmesine sebep olanlar bir de utanmadan ülkede ekonomik krizden bahsetmişler ve yan ilerde olanları halkımızdan saklamaya çalışmıştır. Bu beceriksizliği halkımız son 6 yıldır çok ağır ödemektedir.

Çiftçilerimizin KDV ( FPA ) gibi vergi iadesine ilişkin ödemelerde gereken müdahalelerde bulunamamışlardır ve olağanüstü gecikmeler yaşanmıştır. Tütün primlerinin kesilmemsi için TEK bir öneri ve ÇÖZÜM teklifleri olmayıp sadece tiyatro seyreder gibi seyredip millete kadercilik ve talihsizlik edebiyatı yapmaktadırlar. Milletimiz artık gülsem mi ? Ağlasam mı ? ikilemi içinde olup gazetecinin haberinde olduğu gibi halkımız da artık Dalga geçmekten başka çaresi en azından seçimlere kadar kalmamıştır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz