Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İLHAN AHMET: “BEN PARTİZAN DEĞİLİM, HELE DE HAKLARIMIZIN KAZANIMI KONUSUNDA ASLA PARTİZAN...

İLHAN AHMET: “BEN PARTİZAN DEĞİLİM, HELE DE HAKLARIMIZIN KAZANIMI KONUSUNDA ASLA PARTİZAN DEĞİLİM”

25
0

Rodop Milletvekili İlhan Ahmet JOY FM radyosunda katıldığı bir söyleşide, “Ben partizan değilim. Hele de haklarımızın kazanımı konusunda asla partizan değilim. Bu nedenle bu inancı ve mücadeleyi kırmak isteyen ve bana partizanca saldıranlar, en büyük zararı kendilerine vermektedir” dedi.

İlhan Ahmet söyleşinin devamında şunları dile getirdi.  

“Ben partizan değilim. Hele de haklarımızın kazanımı konusunda asla partizan değilim. Bu nedenle bu inancı ve mücadeleyi kırmak isteyen ve bana partizanca saldıranlar, en büyük zararı kendilerine vermektedir.

Ben bölgemin ve halkımın milletvekiliyim.

Ben bölgemin ve halkımın milletvekiliyim. Partizanlık gütseydim, ne bölgem ne de halkım için en ufak kazanım elde edemezdim. Eğer bugüne kadar bölge insanı için zerre kadar faydam olabildiyse işte bu yüzdendir. Öyle ki zaman zaman bu duruşumun siyasi bedelini de ödemişimdir.”

Avrupa Tarım Komisyonu’na sordum; bölgemizdeki tütün üreticisinin AB fonlarıyla desteklenmesine AB’nin itirazı var mı? AB Tarım Komiseri Hogan cevap verdi; bölgenizdeki basma tipi tütüne destek vermek Yunanistan’ın inisiyatifindedir ve mümkündür. AB’nin bu cevabına hükümet, tam bir yıl sonra işlerlik kazandırmayı hedeflediğini ifade etti.

Hükümetin tütün primleri konusunda atmayı planladığı adım bir kazanımdır. Bu, tütün üreticisinin sorunlarına kısa vadede çözüm getirebilecek devrim niteliğinde bir gelişmedir. Şimdi bize düşen, hakkımız olanı alma yolunda yürüttüğüm mücadelede daha da dirayetli olmaktır. Zira ben bu konuyu gündeme getirene kadar, hiç kimse bunun mümkün olduğunu düşünmüyor dahası şahsım ve mücadelem çeşitli odaklar tarafından itibarsızlaştırmaya çalışıyordu.

Toplum içinde primlerin bittiği ve bir daha elde edilmesinin asla mümkün olmadığı düşüncesi sistematik olarak yayılmış ve tütün üreticisinin inancı kırılmak istenmiştir. Ancak halkımızdan aldığım destek ile onlar adına yürüttüğüm bu mücadelede şahsımın inancını asla kıramadılar.

Tam bir yıl sonra hükümet sessizliğini bozdu. Kesilen tütün primlerinin geri verilmesi konusunda geçtiğimiz Ağustos ayından bu yana önce Brüksel’de Avrupa Tarım Komisyonu’nda sonra ulusal mecliste girişimlerde bulunmuştum. Bu süre zarfında suskunluğunu koruyan hükümet tam bir yıl sonra haklılığımı kabul etmiş oldu.

Tarım Bakanı, Kavala’da çok önemli bir beyanda bulundu. Bu beyan, tütün primleri için verdiğim mücadelenin haklılığını ispatladı. ‘Olmaz’ denilen prim konusunun, ‘mümkün’ olduğu bu kez bakan tarafından kabul edilmiş oldu.

Bu inanç neticesinde, adeta haklılığımızı ispatlarcasına hükümet, bizzat bakanı tarafından ifade dildiği üzere Tarım Komiseri Hogan’ın cevabını dikkate almış ve tütün primlerinin yeniden sağlanması doğrultusunda girişimde bulunacaklarını taahhüt etmiştir.”

Er ya da geç tütün primleri konusunda selamete kavuşacağız.

Ümit ederim ki hükümet ve bakan bu sözünde durur ve Yeni Ortak Tarım Politikası (KAP) teklifinde tütüne prim için pay ayrılacağına dair maddeye yer verir. Hükümetin bu kararın arkasında durması en çok şahsımı ve tütün üreticisini sevindirir. Ben bölge milletvekili olarak, ilk günkü gibi şiddetle bu konunun takipçisi olmayı sürdürecek, yapıcı eleştiri ve önerilerimi yüksek sesle dile getirmeye devam edeceğim.

Tütün konusunda şahsımı hamasetle itham edenler, prim verilmesinin asla mümkün olmadığını savunanlar büyük bir panikle bana saldırıyorlar. Ancak Alantepe’de de halkıma seslendiğim gibi, hak ve hukuk bizden yana. Er ya da geç tütün primleri konusunda selamete kavuşacağız.

Olmaz denilen tütün primleri konusunu takip ettim ve bakanın bugünkü olumlu beyanına kadar bu işi getirdim. Bölgemiz ve halkımız için hedeflerim gerçekçi ve belli bir strateji doğrultusunda. Diğer milletvekillerinin de bu doğrultuda keşke katkısı olsa.

Onlara çağrımı yineliyorum; gelin günü kurtarıcı küçük politikalardan vazgeçin. Şahsımı vurma üzerinden, temsil ettiğimiz halk için yürüttüğüm mücadelenin önünü kesmeye ve hafifletmeye yönelik çıkışlardan vazgeçin. Siyaset uzun bir süreçtir, tütün primleri konusunda da olduğu gibi hak kazanımını geciktirebilirsin ancak engelleyemezsiniz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz