Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İLHAN AHMET: “BAKOYANNİ’NİN GİRİŞİMLERİ AZINLIĞIMIZ İÇİNDE BÜYÜK MEMNUNİYET YARATMIŞ VE TAKDİR İLE...

İLHAN AHMET: “BAKOYANNİ’NİN GİRİŞİMLERİ AZINLIĞIMIZ İÇİNDE BÜYÜK MEMNUNİYET YARATMIŞ VE TAKDİR İLE KARŞILANMIŞTIR.”

14
0

DİMSİM Kurucu üyesi ve Merkez Komitesi Üyesi Avukat İlhan Ahmet, 29 Mart Perşembe akşamı Parlamentoda Demokratik İttifak Partisi (DİMSİM) Genel Başkanı Dora Bakoyanni’nin girişimleri sonucu onaylanan ek maddeyle ilgili olumlu sonuç hakkında yazılı bir açıklamayla memnuniyetini duyurdu.

İlhan Ahmet yayınladığı basın duyurusunda, “Dora Bakoyianni, azınlığımızın bu haklı talebine olumlu cevap vererek, Yunan Parlamentosu’nda Vakıf mallarımız ve camilerimiz için yasa değişikliği teklifi vermesi ve 4014/2011 sayılı kaçak inşaatlar konusundaki tadilat için mücadele vermesi ve bu önerilerinin ilgili Bakan tarafından kabul edilmesi toplumumuz içinde büyük memnuniyet yaratmış ve takdir ile karşılanmıştır” ifadelerine yer vermiştir.

Basın duyurusu aynen şu şekildedir:

 

BASIN DUYURUSU

Gümülcine 29.3.2012

29 Mart Perşembe akşamı Parlamentoda Demokratik İttifak Partisi (DİMSİM) Genel Başkanı Dora Bakoyanni’nin girişimleri sonucu onaylanan ek maddeyle birlikte Batı Trakya’daki azınlık bireyleri de kaçak yapılarıyla ilgili olarak 4014/2011 sayılı düzenlemenin öngördüğü cezanın sadece %20’sini ödeyecekleri yasalaşırken, aynı zamanda imar kanunun 29. maddesinde yapılan tadilat ile bundan böyle vakıf arazilerine yapılacak olan inşaatlarda ( cami gibi) inşaat izni verilmesi için tapu şartı aranmayacaktır.

 

4014/2011 sayılı kanun ilk defa Parlamentoda azınlık milletvekilerinin de oyu ile onaylandığı zaman bu konuda bir basın duyurusu ile azınlığımıza MUAFİYET verilmesini dile getirmiştim. Her ne kadar benim bu teklifimi hukuk dışı olarak bazı çevreler değerlendirse de, zaman içerisinde vermiş olduğum kararlı mücadelenin doğruluğu ispatlanmıştır.

 

DİMSİM Partisi Genel Başkanı Dora Bakoyianni, azınlığımızın bu haklı talebine olumlu cevap vererek, Yunan Parlamentosu’nda Vakıf mallarımız ve camilerimiz için yasa değişikliği teklifi vermesi ve 4014/2011 sayılı kaçak inşaatlar konusundaki tadilat için mücadele vermesi ve bu önerilerinin ilgili Bakan tarafından kabul edilmesi toplumumuz içinde büyük memnuniyet yaratmış ve takdir ile karşılanmıştır.

 

Bu vesile ile bu konudaki teklifimizin kabul görmesinden ötürü bu konuda meclise resmi teklif veren Demokratik İttifak Partisi milletvekilerine ve özelikle Genel Başkanı Dora Bakoyanni’ye menuniyetimi azınlığımız adına ifade etmek isterim.

Avukat İlhan Ahmet

DİMSİM Kurucu üyesi ve Merkez Komitesi Üyesi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz