Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İLHAN AHMET BAKANLIKTAKİ TOPLANTIYI TERKETTİ!

İLHAN AHMET BAKANLIKTAKİ TOPLANTIYI TERKETTİ!

21
0

Rodop Milletvekili İlhan AHMET, Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı’nda bugün (29 Kasım Salı) gerçekleşen bölgesel kalkınma ve tarım politikaları konulu değerlendirme toplantısını “hükümetin reklam kampanyasına” dönüştüğü gerekçesiyle protesto ederek, terketti. 

Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti’nin diğer milletvekilleriyle birlikte davetli olduğu toplantıda İlhan AHMET, tarım bakanının bölgesel sorunlara ve kalkınma politikalarına değinmek yerine hükümetin icraatlarını anlatmayı yeğlemesi üzerine tepki gösterdi.

Toplantıda söz alan İlhan AHMET, milletvekili olduğu Trakya ve Rodop’da özellikle çiftçileri yakından ilgilendiren, tarım ve hayvancılık sektöründe iyileştime bekleyen temel konuları hatırlatarak, “Trakya çiftçisinin bakanlığınızından ve hükümetinizinden taleplerine kulaklarınızı tıkayarak, 4 milyon Euro’luk uydu anteni vermekle övünmeniz, gerek Azınlık gerekse çoğunluk mensubu tüm bölge halkına en hafif tabiriyle saygısızlıktır!” dedi.

Bölge milletvekili olarak göreve geldiği günden bu yana, gerek ulusal parlamentoda gerekse AB komisyonlarında Trakya çiftçisinin sesini duyurmak için gayret sarfettiğini vurgulayan İlhan AHMET, girişimlerini karşılıksız bırakan tarım bakanını eleştiri bombamdımanına tuttu.

Milletveikili, tütün başta olmak üzere diğer tarım üreticileri ile hayvan besicilerinin sorunlarını bir kez daha sıralayarak, tarım bakanının nasıl kayıtsız kalmaya devam ettiğini hatırlattı. İlhan AHMET, toplantıyı terketme gerekçesi olarak şunları dile getirdi:

“Sayın Bakan,

1. Binlerce tütün üreticisini yakından ilgilendiren tütüne ek prim desteği konusunda parlamentoya sunmuş olduğum soru önergesine, üzerinden 2 ay geçmesine rağmen iç tüzüğe aykırı olarak hâlâ cevap vermediğiniz için,

2. Başbakan’ın bölgemize gerçekleştirdiği ziyarette maddi destek müjdesi bekleyen çiftçilerimize, dalga geçer gibi uydu anteni müjdelediğiniz için,

3. Hayvan besicilerinin taleplerine 1 yıldır cevap vermediğiniz için,

4. Bölgemizi ziyaret eden Başbakan Tsipras,Trakya çiftçisinin sorunlarına tek bir kelime ile dahi değinmediği için,

5. Başbakanın, Azınlık ve çoğunluk mensubu çiftçilere karşı saygsızlık olarak addettiğim bu tutumunu onaylamadığım için,

6. Sadece şahsım tarafından defatla dile getirilen onlarca talep, istek ve beklentilerine karşılık, bölge halkının tek sorununu ücretsiz televizyon izlemekten ibaret zanneden, zannetmekte ısrar eden hükümetin böge insanına karşı bu tavrını kabul edilemez bulduğum için,

bu toplantıyı terketme kararı almış bulunuyorum. Bölge halkı olarak, Trakya çiftçisine ciddiyetle yaklaşan, gerçekçi ve samimi politikalar geliştiren bir bakanlık ve hükümet iradesini görmek istiyoruz. Boş laflardan ve olmayan icraatların reklamını yaparak hükümet propagandasından öteye geçmeyen faydasız toplantılardan derhal vazgeçmenizi tavsiye ediyorum.”      

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz