Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İLHAN AHMET: “BAKANLIK VE HÜKÜMET, AZINLIĞA VE TRAKYA HALKINA KARŞI YAPILAN HAKARETE...

İLHAN AHMET: “BAKANLIK VE HÜKÜMET, AZINLIĞA VE TRAKYA HALKINA KARŞI YAPILAN HAKARETE SESSİZ Mİ KALACAK?”

25
0

Rodop Milletvekili İlhan AHMET, Yunanistan Basketbol Federasyonu Başkanı Yorgos Vasilakopulos’ un Azınlığı hedef alan skandal açıklamaları hakkında Spor Bakanı Yorgos Vasiliadis’i göreve çağırdı.

Federasyon  başkanının, İskeçe’de oynanması beklenen PAO – ARİS takımları arasında gerçekleşecek olan basketbol kupa final maçının bölgede yaşayan Azınlık mensuplarının tehlike yaratbileceği gerekçesiyle başka bir şehirde yapılacağı yönündeki açıklamasının, federasyon sekreteri Panagiotis Tsagkronis tarafından da yinelenmesi üzerine İlhan AHMET, konuyu spor bakanının dikkatine sundu.

“Vasilakopulos’un hasmane sözleri, Trakya’da ayrılıkçılık ve aşırılığı körüklemektedir”

Bugün (2 Şubat Perşembe) Atina’da Spor Bakanlığı Müsteşarı ve Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri İoulios Sinadinos ile görüşen milletvekili, Basketbol Federasyonu Başkanı Vasilakopulos’un Azınlık ve bölge hakkındaki hasmane ve bölücü sözleri üzerine bakanlığın harekete geçmesini istedi.

“Devlet, bir spor müsabakasının sorunsuz şekilde gerçekleşmesini garanti edemiyor mu?”

Söz konusu açıklamayı, Trakya’daki Azınlık ve çoğunluk toplumunun barış içinde birlikte yaşamasını adeta engelleme amaçlı, ayrılıkçılığı ve aşırılığı körükleyen ifadeler olarak değerlendiren İlhan AHMET, “Bir spor karşılaşmasının belirli bir yerde gerçekleşmemesi için sebep sunarken, Yunanistan’ ın bir coğrafi bölgesi olan Trakya’ yı ve orada Azınlığın oluşunu sebep olarak kullanamaya kimsenin hakkı yok. Bu, belirli bir nüfus özelliğinden dolayı, bir spor karşılaşmasının sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesine garanti veremeyen bir devletin yeteneksizliğinin açık bir ıspatıdır” dedi.

“Final maçı İskeçe’de oynanmalı, hükümet bu ayıptan kurtulmalı!”

Vasilakopulos’ un ve Tsagkroni’ nin açıklamalarının, tüm Trakya halkına karşı bir hakaret ve toplumsal barışa karşı son derece tehlikeli olduğunun altını çizen İlhan AHMET, “Ne zamandan beri, bir toplumda bir azınlığın varoluşu, bir spor karşılaşmasının gerçekleşmesine tehdit oluşturuyor, hatta ve hatta, takımların holiganları ve aşırı siyasi oluşumların taraftarları bahane olarak kullanılıyor? Bu ayıp karşısında hükümetin artık tek bir seçeneği kalıyor, o da, basket kupa finalinin İskeçe’ deki kapalı spor salonunda gerçekleştirilmesini sağlamak” diye konuştu.

Milletvekili, Trakya bölgesinin her yıl, futbol, basketbol, voleybolda onlarca spor etkinliğine sorunsuz bir şekilde evsahipliği yaptığını da hatırlatarak, Atina ve Selanik gibi büyük şehirlerde gerçekleşen önemli spor müsabakalarında yaşanan olayların benzerine Trakya’da hiç şahit olunmadığına da dikkati çekti.

“İskeçe’nin evsahipliği, Trakya halkının ve sporseverlerin ortak talebidir”

Bakanlığı ve hükümeti Trakya halkına ve sporseverlere karşı yapılan bu saygısızlığın ve haksızlığın derhal giderilmesi için harekete geçmeye çağırarak, “bu final maçının İskeçe’de gerçekleşmesi artık tüm Trakya halkının ortak talebidir. Zira ancak bu talebin gerçekleşmesiyle bölge ve Azınlık hakkındaki bu son derece tehlikeli yanlış anlaşılma giderilebilecektir” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz