Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İLHAN AHMET BAKANA SORDU: “MODERN YENİ HASTANE YAPIMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?”

İLHAN AHMET BAKANA SORDU: “MODERN YENİ HASTANE YAPIMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?”

28
0

Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Sağlık Bakanına Gümülcine’ye yeni hastanenin yapımının ne zaman başlayacağını sordu.

SORU

Sağlık Bakanı’nın dikkatine,

KONU: Yeni Gümülcine Hastanesi

30 Ocak 2017 tarihinde Gümülcine hastanesini ziyaret etmiştiniz ve yaptığınız bir dizi görüşmeden sonra şu açıklamalarda bulunmuştunuz:

“Gümülcine hastanesi köklü yeni bir yapılanma isteyen bir binadır. Gümülcine’ nin yeni bir hastaneye ihtiyacı vardır, çünkü varolan hastanenin altyapıları gerçekten çok çok eski ve hastane personeli işini yapmakta çok zorlanmaktadır. Başlatmış olduğumuz bir girişim var, yeni hastane inşaatını Avrupa Yatırım Bankası’ ndan özel bir finans programına dahil etmek, bu da tüm sağlık sisteminin altyapısının ve ekipmanlarının yenilenmesini sağlayacaktır. İyi bir yoldayız, Gümülcine hastanesi şuanda kesin bir öncelik teşkil etmektedir. Şunu belirtmek gerekir, bu finans programı yeni altyapı oluşumunu finanse etmiyor, fakat sunmuş olduğumuz gerekçelerle inanıyoruz ki, Gümülcine hastanesi için bir özel istisna yapılması konusunda ilgilileri ikna ettik.

Ulusal Sağlık Sisteminin kalkınması ve altyapıların donanımı için stratejik bir plan sunmuş bulunuyoruz, çünkü artık bu şart oldu. Son onaylamaları bekliyoruz, ve devamında hastane yönetimi ile, bölge yerel yöteniticileri ve Bölge Sağlık Kurulu ile işbirliği içinde gerekli müdahalelerde bulunacağız ki, yılların talebi olan bu proje yavaş yavaş ama sürdürülebilir bir şekilde garantili adımlarla ilerlesin. Gerçekten artık bunu sağlamak zorunda olduğumuzu düşünüyorum.

Yeni Gümülcine hastanesi için plan sunuldu bile, Avrupa Yatırım Bankası’ ndan yetkili bilir kişiler de geldiler, fakat zamanlama açısından, süreci hızlandırmak için gerekli girişimler yapılmalı ki, 2017 yılının ilk yarısında olumlu bir sonuç alınsın.”

Yukarıda bu belirtilenlerden sonra ve Haziran ayında Yeni Gümülcine Hastanesi ile ilgili olumlu bir sonuç alınacağını bildirmiş olduğunuzdan,

Soruyorum size:

Rodop halkının büyük rüyası olan ve yıllarca özlemini çektiği bu Modern Yeni Hastanenin programa girmesi, finanse edilmesi, ihale ve hayata geçirilme işlemleri ne zaman başlayacak?

Soruyu yönelten

İlhan Ahmet

Rodop İli Milletvekili 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz