Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İLHAN AHMET: “AZINLIK MENSUPLARI BİR AN ÖNCE DANIŞMA MERKEZLERİNDE VE HASTANELERDE İSTİHDAM...

İLHAN AHMET: “AZINLIK MENSUPLARI BİR AN ÖNCE DANIŞMA MERKEZLERİNDE VE HASTANELERDE İSTİHDAM EDİLMELİDİR”

15
0

Rodop Milletvekili İlhan AHMET, Azınlık toplumu içinde ard arda yaşanan intihar vakalarının ardından harekete geçerek, toplumu yakından ilgilendiren konuyla ilgili ilk girişimi başlattı.

Son yıllarda çok sayıda Azınlık ferdinin intihar vakalarında adının duyulmasının Azınlık toplumunda yarattığı endişeyi dile getiren milletvekili, Azınlık toplumunun ruh sağlığı açısından acil sosyo-psikolojik danışma ve destek birimlerine ve personele ihtiyaç olduğunu vurguladı.

“Rodop İli’ndeki ruh sağlığı hizmetlerinde Azınlık mensubu uzmanların sayısı arttırılmalı”

Konunun hasssiyetini ve aciliyetini Sağlık Bakanı ile Çalışma, Sosyal Güvenlik ve Sosyal Dayanışma Bakanı’nın dikkatine sunan İlhan AHMET, milletvekili olduğu Rodop İli’nde ruh sağlığı hizmeti ile sosyo-psikolojik danışma ve destek merkezlerinin, hastaneler de dahil olmak üzere sosyal hizmetler kapsamındaki tüm kurum ve kuruluşlarda ivedilikle faaliyete geçirilmesini talep etti.

Milletvekili İlhan AHMET özellikle, alanında uzman Azınlık mensuplarının  söz konusu birimlerde mutlak surette istihdam edilmesinin sağlanmasını istedi.

Rodop İli’nde halihazırda faaliyet yürüten sosyal hizmet birimlerinin personel eksikliği nedeniyle 110 bin nüfuslu ilin sakinlerine hizmet vermede yetersiz kaldığını hatırlatan milletvekili, bahsekonu birimlerdeki mevcut personel içinde Azınlık mensubu sayısının yok denecek kadar az olduğuna dikkati çekti.   

 “Azınlık mensubu uzmanların sosyo-psikolojik destek ve danışma merkezlerine istihdam edilmesinde binde 5’lik devlet memuriyeti kontenjanından yararlanılabilinir”    

Her iki bakana hitaben yatırdığı soru önergesinde, daha önceki milletvekilliği dönemindeki talebi neticesinde Azınlık mensuplarına devlet memuru olmada binde 5’lik kontenjan hakkı sağlandığını da hatırlatan İlhan AHMET, bu hakkın sözkonusu birimlerdeki  Azınlık mensubu personel ihtiyacını karşılamada uygulanıp uygulanamayacağını sordu.  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz