Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İLHAN AHMET: “ŞAPÇI SAĞLIK OCAĞI’ NIN SÜREKLİ DEĞER KAYBETMESİNE BİR SON VERİLMELİ”

İLHAN AHMET: “ŞAPÇI SAĞLIK OCAĞI’ NIN SÜREKLİ DEĞER KAYBETMESİNE BİR SON VERİLMELİ”

22
0

Geçtiğimiz hafta, Şapçı Sağlık Ocağı personelinin sömürülmesi ile ilgili çalışanların sunduğu yeni şikayetlerden sonra, milletvekili  İlhan Ahmet, Sağlık Ocağı’ ndaki çalışma şartlarını yerinde incelemek üzere,  18 Nisan 2017 Salı günü Sağlık Ocağı’ nı ziyaret etti.

Şapçı Sağlık Ocağı müdürü doktor Serafim Thodi, milletvekili İlhan Ahmet’ e bilgi vererek  sağlık personeli açıklarını dile getirdi, özellikle de sürekli bir şekilde doktorların Gümülcine Hastanesine ve başka Sağlık Ocaklarına (en son Semadirek (Samothraki) adasına olduğu gibi) gönderildikleri ve bu sebepten dolayı da sağlık personeli açıklarının devam ettiğini belirtti.

Şapçı Sağlık Ocağı’ nın Ambülans sorunu da yıllardan beri durağan birşekilde çözümsüz beklemede, aynı şekilde tabi ki, yine yerel toplumun talebi olan  Şapçı Ulusal Acil Yardım Merkezi (EKAB) üssünün kurulması ve işletilmesi de çözülmüş değil.

Sağlık Ocağı’ nın altyapısının çoğu çok eskimiş ve yıllanmış durumda ve sadece çalışanların gösterdiği özveri ve gayretlerle ayakta tutulmakta ve bakımları yapılmaktadır. Ayrıca, Sağlık Ocağı’ nın yenilenmesi ile ilgili yeni ESPA programına başvuru da bürokrasiden dolayı halâ beklemededir.

Ziyaretini gerçekleştirdikten sonra milletvekili İlhan Ahmet şu açıklamayı yapmıştır: ‘ Şapçı Sağlık Ocağı’ nın durumu, Rodop ilinin bu geniş coğrafi bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayamamaktadır, hükümet ve Sağlık Bakanlığı da her defasında birincil derece sağlık hizmetlerini bu şekilde aşağılayarak bu gerçeği görmezden gelemezler.’   

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz