Ana Sayfa Batı Trakya Haberler LEVENT SADIK AHMET “YAKA KİRAZI”NI BERLİN’DE TANITTI

LEVENT SADIK AHMET “YAKA KİRAZI”NI BERLİN’DE TANITTI

19
0

Rodop ilinin dünyaca ünlü “Yaka Kirazı” Almanya’nın Berlin “Fruit Logistica Fuarı’nda tanıtıldı.

İşadamı Levent Sadık Ahmet, sadece Yunanistan genelinde değil, uluslararası alanda da kalitesiyle ün salmış “Yaka Kiraz”ın, üreticiye daha iyi maddi imkanlar sağlamak üzere Avrupa’nın birçok ülkesini dolaşarak kiraz üreticilerinin maddi açıdan daha iyi kazanç elde etmelerini sağlamak üzere değişik ülkelerde temaslarda bulunmaya devam ediyor. 

03 – 06 Şubat 2016 tarihlerinde Almanya’nın Berlin şehrinde gerçekleştirilen Dünyanın en büyük meyve sebze fuarları olan Fruit Logistica’ya YAKA IKE şirketi kurucusu Levent Sadık Ahmet ve ekibi katılarak önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

Dünya meyveciliğine yön veren fuarda, YAKA IKE şirketinin Rodop bölgesine yapacağı yatırımının tanıtımı yapılmış olup, tedarik zincirleri ile önceden planlanmış görüşmeler yapıldığı belirtiliyor.

“Yaka Kirazı”nın Asya ve Avrupa ülkelerine sağlıklı bir şekilde bir marka değeri olarak pazarlanmasında ilk adımlar atılarak dünya piyasalarında yerinin alması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Farklı ülkelerdeki üreticiler ile üretim şekilleri, çeşitliliği ve doğa olaylarına karşı alınacak önlemler hakkında görüşmelerin olumlu geçtiği belirtiliyor.

Batı Trakya’lı işadamı Levent Sadık Ahmet yapmış olduğu açıklamada, mevcut bahçelerin dünya piyasasının istekleri üzerine bahçelerin modernizasyonu, teknolojik altyapının önemini, yüksek verimlilik ve yeni kiraz çeşitleriyle üreticilerimize destek olacaklarını vurgulamıştır.

Yaka bölgesi haricinde yüksek kesimlerde ve ova bölgelerinde de kiraz üretimi yapılabileceği vurgulanmıştır.

Hedef yüksek ve kaliteli verim bunun sonucu da sabit ve yüksek gelir anlamına gelir.

Son olarak da Bölgeye yapacağı yatırım ile ilgili, inşaat ruhsatının çıkmasını beklediğini belirtmiştir.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz