Ana Sayfa Batı Trakya Haberler LEVENT SADIK AHMET: “İŞİMİZ TİCARİ DİPLOMASİ”

LEVENT SADIK AHMET: “İŞİMİZ TİCARİ DİPLOMASİ”

27
0

Batı Trakya merkezli Trakya İşadamları Derneği’nin (TİAD) Başkanı Levent Sadık Ahmet, ”İşimiz ticari diplomasi” dedi.

Aynı zamanda Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Yunanistan İş Konseyi Başkanlığı görevini de yürüten Levent Sadık Ahmet, iki günlük Bursa programı kapsamında Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi’ni ziyaret etti. TİAD Yönetim Kurulu üyelerinin de yer aldığı ziyarette konuşan BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Uzm. Dr. Ali Eminlatif, Batı Trakya Türkleri’nin efsane lideri Dr. Sadık Ahmet’in oğlu Levent Sadık Ahmet ve arkadaşlarını ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Dernek ve çalışmaları hakkında bilgi veren Eminlatif, anavatan Türkiye’de yaşayan Batı Trakya Türkleri’nin uzun süreli ikamet gibi önemli kazanımları olduğunu anlattı.

Sadece haklarımızı istiyoruz…

Vatanları Yunanistan’da ise sıkıntıların devam ettiği dile getiren Eminlatif, ”Birlik ve beraberlik içinde sesimizi Atina’ya duyurmamız lazım. Biz bu noktada elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Kimseden korkumuz yok. Bu ‘Milli dava’; hepimiz sahip çıkmak durumundayız. Herkes elini taşın altına koymalı. Bu yolda zaman zaman Yunanistan basınında haksız eleştirilerle karşı karşıya kalıyoruz. Biz vatanımızın yasalarına saygılıyız. Sadece Batı Trakya Türkleri’nin Azınlık ve vatandaşlık haklarının verilmesini istiyoruz ve bunun için mücadele ediyoruz. ‘Türküz, Müslümanız’ gelecek bizim” dedi. Eminlatif, Levent Sadık Ahmet’in de bu ‘dava ‘için babasını şehit verdiğine vurgu yaparak, ”Buna rağmen kenara çekilmedi. Ekonomik alanda ‘dava’ya büyük katkı sağlıyor. Kendisi ile gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

BTTDD Bursa yönetimine tebrik…

TİAD Başkanı Levent Sadık Ahmet de, BTTDD Bursa Şubesi’nde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sıcak karşılama için teşekkür etti. BTTDD yönetimini çalışmalarından dolayı tebrik eden Ahmet, farklı alanlarda olsa da hem BTTDD’nin hem de TİAD’ın aynı davaya hizmet ettiğini kaydetti. TİAD’ın kapısının herkese açık olduğunu; din, dil, ırk ayrımı yapmadıklarını ancak bu noktada ‘dürüstlük ve çalışkanlık’ kriterinin ön plana çıktığını vurguladı.

Artık kabuğumuzu kırmalıyız…

Batı Trakya Türkleri’nin artık kabuğunu kırması gerektiğinin altını çizen Levent sadık Ahmet, ”Girişimciliği özendirmeliyiz. Dürüst ve başarılı arkadaşlarımızı ön plana çıkarmalıyız. Kolektif çalışmayı toplum olarak beceremiyoruz. Bunda azınlık psikolojisinin, toplumun eğitim düzeyinin ve büyüklerimiz arasında esnaf, işadamı sayısının çok az olmasının etkileri de var… Biz TİAD’da bu anlamda örnek olmaya çalışıyoruz. Her şeyin en iyisini yapmak üzere yola çıktık. İşimiz ticari diplomasi” dedi.

Çocuk konfeksiyonuna Batı Trakyalı imzası…

Daha sonra söz alan BTTDD Bursa Şubesi İkinci Başkanı Hasan Ali Çavuş, TİAD heyetine Bursa ekonomisi ile ilgili, tarihi gelişmelere ve değişimlere de değinerek, önemli bilgiler verdi. Ali Çavuş, ”Bursa ipekböceğinden ‘tekstil kenti’, ahşap arabalardan otomotivin merkezi oldu. Şimdi de şehir, ileri teknoloji üssü olmayı hedefliyor. Bursa sanayinin kaderi Bursa OSB ile değişti. Şu anda BTSO öncülüğünde yüksek tekloloji ile üretim yapılacak TEKNOSAB kuruluyor. Bu arada, Türkiye’nin bebe çocuk konfeksiyonu üretiminin yüzde 80’ini Bursa tek başına yapıyor. Bu sektörün lokomotifi ise Batı Trakyalı sanayiciler” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda, BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Ali Eminlatif ve TİAD Başkanı Levent Sadık Ahmet birbirlerine plaket takdiminde bulundu. Öte yandan, ziyarette Batı Trakyalı Sanayici İşadamları Derneği (BATISİAD) Başkanı Ahmet Er de hazır bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz