Ana Sayfa Batı Trakya Haberler LEVENT SADIK AHMET BATI TRAKYA’NIN GURURU OLDU

LEVENT SADIK AHMET BATI TRAKYA’NIN GURURU OLDU

25
0

İşadamı Levent Sadık Ahmet bir kez daha Batı Trakya’nın gururu oldu.

26-27 Mart 2016 tarihlerinde İstanbul’da, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) tarafından düzenlenen Dünya Türk Girişimciler Kurultayı’na, T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve T.C. Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı girişimciler kurultayına, T.C. Bakanları ve tüm dünya’da yaşayan Türk Girişimcileri, Profesyoneller, Sanat dünyasından temsilciler katıldı. Batı Trakya’dan da bir grup işadamı katılarak kurultayda oy kullandılar.

Kurultay sonrası bölgesel ve ülkesel seçimlerin yapıldığı seçimlerde batı Trakya’lı işadamı Levent Sadık Ahmet 214 seçmenin 155 oyunu alarak birinci oldu. İlk defa Batı Trakya’dan bir girişimci 10 ülkenin oylarını almayı başararak, Yunanistan Temsilciği ve Balkanlar’ın Komite Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlenmiş oldu.

TÜRKİYE-YUNANİSTAN ARASINDA EKONOMİYE ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYOR

İşdamı Levent Sadık Ahmet, Yunanistan ile Türkiye arasındaki ekonomik işbirliği’nin artması ve ithalat ihracat rakamlarının istenilen seviyeye çıkarılmasında önemli rol oynuyor ve ekonomiye katkı sağlıyor.

Yunanistan’daki başarılı çalışmalarıyla pamuk üretiminin neredeyse tamamını dünya piyasalarına pazarlayan Levent Sadık Ahmet, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın ürettiği ve dünya piyasalarında aranan bir kalitede yetiştirilen ürün olan tütünü pazalamak için bir yıl önce ciddi olarak başlattığı çalışmalar, iddia edilenlere göre malesef Tütün Kooperatifi’nin yanlış tutumu ve bakış açısı nedeniyle olumlu olarak sonlandırılmadı ve tütün üreticisi yine aynı “kartelin” eline kalmışa benziyor.

Hatırlanacağı üzere işadamı Levent Sadık Ahmet, Mihailidis şirketinin borçları nedeniyle yaşanan bazı aksaklıklar neticesinde tütün üreticilerinin mağdur olmamaları ve ürettikleri tütünün daha iyi bir fiyata satılması için devreye giren Levent Sadık Ahmet, “Mihailidis şirketinin borçlarını üstlenmeye hazırım” diye bir açıklama yapmış ve bu açıklama tüm Yunanistan’da ve dünya tütün piyasasında yüksek ses getirmişti. Ancak Yunanistan’da bazı çevreler Yunan basını da dahil olmak üzere konunun üzerine giderek Levent Sadık Ahmet’in tütün piyasasından elini çekmesi için gece gündüz karalama kampanyalarına başvurmuşlardı.

Neticede, Yunanistan’da tütüncünün alınteri ve ellerindeki katranı üzerinden yıllarca sefasını süren çevreler şu an galip gelmişe benzerken, malesef Batı Trakyalı tütün üreticilerinin alınterine istediği gün istediği fiyatı belirleyen ve uygulamaya koyan yeniden bu “akbaba kartellerin” eline kaldı.

 

   

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz