Ana Sayfa Yunanistan Haber Leo 2HEL Ve AH-64 Apache İle Katıldılar

Leo 2HEL Ve AH-64 Apache İle Katıldılar

0
0

Çok uluslu “STRIKE BACK-21” tatbikatı Değerli Ziyaretçiler Günü (DV DAY) etkinliği 4 Haziran Cuma günü Bulgaristan’ın Koren (Korin Eğitim Alanı-KTA) kentinde gerçekleşti.

Yunanistan Kara Kuvvetlerine ait Leo 2HEL tankı ve bir adet AH-64 helikopteri Bulgaristan’da gerçekleştirilen “STRIKE BACK-21” tatbikatına katılım sağladı.

Bulgaristan, Romanya ve Yunanistan’ın katılımıyla 24 Mayıs – 7 Haziran 21 tarihleri arasında gerçekleştirilen tatbikata Yunanistan’dan XXV Zırhlı Tugay’a (XXV TTT “2. Süvari Alayı – Efes”) ait 2HEL tankı ve Kara Kuvvetleri Havacılık Tugayı’ndan (1. ΤΑΞΑΣ) bir adet AH-64 Apache helikopteri katıldı.

“STRIKE BACK-21”, “SABER GUARDIAN 21” Tatbikatı’nın bir parçasıdır, senaryosu taarruz harekatlarında eğitim ve gerçek atışlarla icra edilmektedir.

Tatbikatın son gününü izlemeye Yunanistan’ın Sofya Büyükelçisi Dimitrios Hronopulos, Yunanistan’dan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros’u temsilen Kara Kuvvetleri (GES) Komutanı Korgeneral Haralampos Lalusis, İskeçe’den 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Aggelos Hudeludis ve ABD’nin Avrupa ve Afrika Kuvvetleri Komutanı General Christopher Cavoli katıldı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz