Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “İLELEBET YAŞATACAĞIMIZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN 94. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLUYORUZ”

“İLELEBET YAŞATACAĞIMIZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN 94. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLUYORUZ”

29
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av. Necmettin Hüseyin yayınladığı mesaj ile Türkiye Cumhuriyetinin 94. kuruluş yılını kutlayarak, Cumhuriyetin kuruluşunun baş mimarı başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bu güne kadar bu kutsal vatan toprakları için gözünü kırpmadan canını feda eden tüm şehitlerin ruhlarını yad etti.

Hüseyin ” Yaklaşık bir asır önce kutsal vatan topraklarının nerede ise yüzde sekseni işgal edilmiş, yine yaklaşık yedi asır tüm Dünya’ya hükmetmiş Osmanlı İmparatorluğunun yönetim kadroları işgal kuvvetleri tarafından ele geçirilmiş iken, yüce Türk milletini küllerinden doğurmak adına hemşehrimiz Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, 19 Mayıs 1919’da Bandırma vapuru ile Samsun’a çıkmış ve kurtuluş savaşının fitilini ateşlemiştir.

Fitili ateşlenen öyle bir toplumdu ki, içinde her etnik gurubu barındıran, ama ulus devlet kavramını en uç noktasına kadar özümsemiş, cephede 7’den 70’e, kadın – erkek ayrımı olmadan her bir ferdi ile düşmana karşı kurtuluş mücadelesini vermiş yüce Türk milleti idi. Bu millet, yedi düvele karşı hem teknolojik imkansızlıklar, hemde ekonomik yokluk içinde inanç ve imanla verdiği bu mücadeleyi 30 Ağustos 1922’de Büyük Taarruz zaferi ile taclandırmış ve ardından da 9 Eylül’de İzmir’in düşman işgalinden temizlenmesi ile yurdun dört bir yanını düşmandan kurtarmıştır.  

Evet bu gün o milletin topyekün mücadele ile kurduğu ve bizim ilelebet yaşatacağımız Türkiye Cumhuriyeti’nin 94. kuruluş yıldönümü kutluyoruz. 80 milyon Türk evladının gözünü bir saniye bile kırpmadan koruyacağı bir ulus devleti yaratan başta hemşehrimiz Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşları ve bu güne kadar bu kutsal vatan toprakları için canını feda eden tüm şehitlerin ruhlarını yad ediyor, nice 94. kuruluş yıldönümlerine diyerek tüm Türk dünyasına saygılarımı sunarım” dedi.  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz