Ana Sayfa Batı Trakya Haberler LAMBAKİS: “DEDEAĞAÇ BELEDİYESİ OLARAK GÖKÇEADA, BOZCAADA VE ENEZ İLE SEMADİREK ADASI ARASINDA...

LAMBAKİS: “DEDEAĞAÇ BELEDİYESİ OLARAK GÖKÇEADA, BOZCAADA VE ENEZ İLE SEMADİREK ADASI ARASINDA FERİBOT TURLARI İSTİYORUZ”

21
0

Dedeağaç (Alexandroupolis) Belediye Başkanı Evangelos Lambakis, Gökçeada, Bozcaada ve Enez ile Semadirek Adası arasında feribot turları düzenlemek istediklerini bildirdi.

Dedeağaç Belediye Başkanı Lambakis, bölgesel yayın yapan Tek Rumeli Televizyonu’nda yayınlanan “Yerel Demokrasi” adlı programın yöneticileri Erdoğan Demir ile Abdullah Bostancı’yı makamında kabul etti.

Lambakis, kabulde yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesinin ekonomik kriz yaşanan Yunanistan’a da büyük fayda sağlayacağına inandığını ifade etti. Türk dostlarını Dedeağaç’a davet eden Lambakis, Dedeağaç Belediyesi olarak Gökçeada, Bozcaada ve Enez ile Semadirek Adası arasında feribot turları düzenlemeyi planladıklarını belirtti.

 

Bu turların iki ülke yetkililerinin karşılıklı görüşmeleri sonucu gerçekleşebileceğine işaret eden Lambakis, şöyle konuştu:

 

“Ayrıca bu yerlerden Dedeağaç’a da seferler düzenleyerek turist çekmeyi ve şehrimize ve ülkemize ekonomik anlamda katkı sağlamayı düşünmekteyiz. Daha önce Türk tarafında Enez ile Dedeağaç arasında feribot seferlerinin düzenlenmesi konusunun gündeme geldiğini biliyoruz. Umarım Dedeağaç Belediyesi olarak bunu başarabiliriz. Bu konuda da Türk tarafının gerekli anlayışı göstermesini ve bizlere bu konuda yardımcı olmasını bekliyoruz. “

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz