Ana Sayfa Ελληνικά Νέα ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΘΡΑΚΗΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΤΡΙΔΗ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΘΡΑΚΗΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΤΡΙΔΗ

28
0

Το πρόγραμμα των φετινών «Ελευθερίων» της Κομοτηνής, παρουσίασαν την Τετάρτη 4-5-2011 σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα τοπικά ΜΜΕ ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιώργος Πετρίδης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «Ορφέας», Άλεξ Ταξιλδάρης, και η αντιπρόεδρος, Νατάσσα Λιβεριάδου.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των φετινών εκδηλώσεων, το συνολικό κόστος θα είναι πολύ χαμηλό, συγκριτικά με άλλες χρονιές, και ότι οι φετινές εκδηλώσεις θα στηριχτούν κατά πολύ στην εθελοντική προσφορά δημοτών και πολιτιστικών συλλόγων της πόλης.

Συγκεκριμένα, το κόστος των εκδηλώσεων θα ξεπερνά μετά βίας το ποσό των 15.000 ευρώ, ποσό το οποίο μέχρι σήμερα η εκάστοτε Δημοτική Αρχή συνήθιζε να δαπανά για την πραγματοποίηση μίας μόνο πολιτιστικής εκδήλωσης.

 

H ΚΡΙΣΗ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ

 

Είναι τα πρώτα «Ελευθέρια» που κάνουμε ως διοίκηση του Δήμου και δεν μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό από αυτό που επιλέξαμε σε ότι αφορά και το πνεύμα και το χρονικό διάστημα τέλεσης του αλλά και το περιεχόμενο τους» σημείωσε ο Δήμαρχος Κομοτηνής για να προσθέσει πως «τα «Ελευθέρια» κάθε φορά σηματοδοτούν την αντίληψη που έχει η Δημοτική Αρχή για τον πολιτισμό.

Γι’ αυτό δε θέλω να παρεξηγηθεί το γεγονός ότι μιλήσαμε για την οικονομική συγκυρία και να θεωρηθεί από κάποιους ότι για εμάς ήταν μια αναγκαστική επιλογή να στραφούμε στο ντόπιο δυναμικό. Θα μπορούσαμε κάλλιστα να διαθέσουμε κάποια χρήματα, τα οποία θα στερούσαμε από κάποια έργα ή προμήθειες για να τα δώσουμε στον πολιτισμό, φέρνοντας κάποια σχήματα τα οποία θα κόστιζαν στο Δήμο. Δεν ήταν αναγκαστική επιλογή αλλά συνειδητή επιλογή και το λέω αυτό για να μην τονιστεί ότι λείπουν τα λαμπερά και μεγάλα ονόματα από αυτά τα «Ελευθέρια».

Ήταν μια στρατηγική επιλογή, την οποία η κρίση μας έδωσε την ευκαιρία να σκεφτούμε και να επιλέξουμε. Είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδειχθεί από τις εκδηλώσεις ότι ήταν μια επιλογή, την οποία θα έπρεπε ο Δήμος να κάνει και παλαιότερα» τόνισε ο Δήμαρχος Κομοτηνής.

 

Τέλος, ο κ. Πετρίδης ζήτησε από τα ΜΜΕ και τους δημότες της πόλης να μην παρεξηγήσουν το γεγονός ότι αναφέρθηκε η οικονομική συγκυρία ως δικαιολογία και να θεωρηθεί ότι η στροφή στο ντόπιο δυναμικό ήταν μια αναγκαστική επιλογή.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz