Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Εκδήλωση από το Αζινλίκτσα Στην Κομοτηνή «Η Άλλη Κωμόπολη»

Εκδήλωση από το Αζινλίκτσα Στην Κομοτηνή «Η Άλλη Κωμόπολη»

17
0

Προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Κομοτηνή το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η Άλλη Κωμόπολη», από το περιοδικό Αζινλίκτσα.  Η σκηνοθεσία ανήκει στον κ. Ηρακλή Μήλλα, αρθρογράφο του περιοδικού Αζινλίκτσα, και η παραγωγός του ντοκιμαντέρ είναι η κα. Νεφίν Ντίντς. Την εκδήλωση προσφώνησε η κυρία Σιµπέλ Μουσταφάογλου. Απεύθυναν χαιρετισμό η κυρία Νεφίν Ντίντς και ο κύριος Ηρακλής Μήλλας.

Την εκδήλωση τίμησαν, ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή, Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, ο απερχόμενος Πρέσβης και Διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων Θράκης κύριος Αλέξης Αλεξανδρής, ο νέος Διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών στην Ξάνθη Πρέσβης κύριος Νικόλαος Πιπερίγκος, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κύριος Γιώργος Πεταλωτής, Ο εκλεγμένος Μουφτής Κομοτηνής κύριος Ιμπραήμ Σερίφ, ο εκπρόσωπος των μη Μουσουλμανικών Βακουφίων στο Συμβούλιο της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων στην Τουρκία Παντελής Βίγκας, ο δήμαρχος Κομοτηνής κύριος Γιώργος Πετρίδης, ο Πρόεδρος του κόμματος Φιλίας – Ισότητας – Ειρήνης (DEB) κύριος Μουσταφά Αλή Τσαβούς, κυρία Άννα Φραγκουδάκη, Καθηγήτρια ΕΚΠΑ, Κοινωνιολόγος της Εκπαίδευσης και κυρία Θάλεια Δραγώνα, Καθηγήτρια ΕΚΠΑ,ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Κοράϊ Χασάν, ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Αχμέτ Καρά, Ο εκδότης τις Εφημερίδας Απογευματινή στην Ιστάνμπουλ Μιχαήλ Βασιλειάδης και ανάμεσα τους πολλοί άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι.

«Η Άλλη Κωμόπολη», έχει ως θέμα την εικόνα που έχουν οι Έλληνες και Τούρκοι αντίστοιχα ο ένας για τον άλλον. Η ταινία διαδραματίζεται σε δυο κωμοπόλεις: την Μπίργκι που βρίσκεται στην Δυτική Ανατολία και η άλλη είναι η Δημητσάνα που βρίσκεται στην Πελοπόννησο. Η ιστορία αυτών των δύο κωμοπόλεων έχουν αρκετές σχέσεις με την έννοια του «Άλλου». Στο παρελθόν οι Οθωμανοί είχαν κατακτήσει τη Δημητσάνα ενώ οι Έλληνες την Μπίργκι.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz