Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Εκδήλωση από το Αζινλίκτσα: Στην Κομοτηνή θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Η Άλλη...

Εκδήλωση από το Αζινλίκτσα: Στην Κομοτηνή θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Η Άλλη Κωμόπολη»

13
0

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η Άλλη Κωμόπολη», θα προβληθεί από το περιοδικό Αζινλίκτσα στις 7 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 18:00 μμ. στον κινηματογράφο Odeon Kosmopolis της Κομοτηνής. Η σκηνοθεσία ανήκει στον κ. Ηρακλή Μήλλα, αρθρογράφο του περιοδικού Αζινλίκτσα, και η παραγωγός του ντοκιμαντέρ είναι η κα. Νεφίν Ντίντς. 

«Η Άλλη Κωμόπολη», που θα προβληθεί στην Κομοτηνή με την εκδήλωση που θα διοργανώσει το Αζινλίκτσα, έχει ως θέμα την εικόνα που έχουν οι Έλληνες και Τούρκοι αντίστοιχα ο ένας για τον άλλον. Η ταινία διαδραματίζεται σε δυο κωμοπόλεις: την Μπίργκι που βρίσκεται στην Δυτική Ανατολία και η άλλη είναι η Δημητσάνα που βρίσκεται στην Πελοπόννησο. Η ιστορία αυτών των δύο κωμοπόλεων έχουν αρκετές σχέσεις με την έννοια του «Άλλου». Στο παρελθόν οι Οθωμανοί είχαν κατακτήσει τη Δημητσάνα ενώ οι Έλληνες την Μπίργκι. 

Οι παραγωγοί της ταινίας επισκέφτηκαν αρκετές φορές αυτές τις δυο κωμοπόλεις και τις εξερεύνησαν από διάφορες οπτικές γωνίες όπως: πως διδάσκεται η ιστορία στα σχολεία, πως περιγράφεται η έννοια του «Άλλου» στους εθνικούς εορτασμούς, τι λένε οι εξέχουσες προσωπικότητες των κωμοπόλεων για το παρελθόν και για τις διαφορές, ποιες είναι οι απόψεις και οι προκαταλήψεις των πολιτών και των παιδιών, πως παρουσιάζουν τα μουσεία την ιστορία… Οι κάτοικοι των δύο κωμοπόλεων, είτε οι νέοι είτε οι ηλικιωμένοι εξέφρασαν τις απόψεις τους και περιέγραψαν τους φόβους και τις σκέψεις τους για τον «Άλλον». 

 

Το ντοκιμαντέρ «Η Άλλη Κωμόπολη» που κατέκτησε το βραβείο κοινού στο 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, θα προβληθεί από το περιοδικό Αζινλίκτσα την Δευτέρα 7 Ιανουαρίου στις 18:00 στον κινηματογράφο Odeon στην Κομοτηνή. 

 Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz