Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “KUTLU DOĞUM” ETKİNLİĞİ BATI TRAKYA’DA ANCAK BU KADAR GÜZEL OLUR

“KUTLU DOĞUM” ETKİNLİĞİ BATI TRAKYA’DA ANCAK BU KADAR GÜZEL OLUR

23
0

Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü tarafından Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğumu dolayısıyla düzenlenen “Kutlu Doğum” etkinliğinde adeta izdiham yaşandı. Etkinliğin yapıldığı Chris&Eve Oteli etkinliğe gelenleri almadı ve çok kişi geriye dönmek zorunda kaldı. Zengin içerikli bir program ile gerçekleşen etkinliği yaklaşık 2.500 kişi izledi. “Kutlu Doğum” etkinliği Batı Trakya’da ancak bu kadar güzel olur.

 

“Kutlu Doğum” etkinliğine Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu sn. Mustafa Sarnıç, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, D.E.B. Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Gümülcine Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Molla İsa, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Gümülcine Belediyesinde “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu, BAKEŞ Başkanı Galip Galip, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Sami Toraman, Doğu Makedonya-Trakya Bölgesi Meclis üyesi Sevgi Salim, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Meriç Bölgesi Başkan Yardımcısı Bekir Mustafaoğlu, Kozlukebir Belediyesi “Toplumsal Hareket” Başkanı Saadettin Şakir Hüseyin, Tütün Ortaklığı Başkanı Esat Hüseyin, M.M.M.M. Cemiyeti Başkanı Asım Çavuşoğlu’un yanısıra çok sayıda Batı Trakya Türkü katıldı.

 

Açılış konuşmasını Müftü İbrahim Şerif yaptı. Şerif yaptığı konuşmasında etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen din görevlilerine teşekkür etti.

Şerif, şunları söyledi: “ Bu akşam bu programın hazırlanmasında hepimizin, hepinizin katkıları var. Bu katkılarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Köylerimizdeki din görevlileri bayan ve erkek görevlilerimiz hakikaten canla başla çalışmışlardır ve bu muhteşem programın hazırlanmasında büyük emek sarfetmişlerdir.

Sevgili kardeşlerim, Peygamberimiz S.A.V. anmak ve ona salavat getirmek çok önemli, ama ondan da önemlisi Peygamberimizi anlamak ve dünyaya son Peygamber olarak ne için gönderildiğini idrak etmek önemlidir. Peygamberimiz insanlığa bir rahmet olarak gönderildiğinden dolayı rahmet olarak dünyaya gelmiştir. Peygamberimiz insanlığa bir rahmet olarak dünyaya gönderilmiştir. Bugün 21. asıra geldik. İnsanlık bugün Peygamberimize daha fazla muhtaçtır.”

 

T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç, davetten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Gümülcine Müftüsü’ne teşekkür etti.

Sarnıç konuşmasında özetle şu ifadelere yer verdi. “Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın kıymetli mensupları, sevgili soydaşlarım, bu akşam bizleri buraya davet etme nezaketini gösteren Gümülcine Müftümüze huzurlarınızda şukranlarımı arzediyorum.

Her seferinde bu salonun tıklım tıklım dolu olduğunu görmek, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın değerlerine, Batı Trakya Azınlığını azınlık yapan kimliğine ne kadar sahip çıktığını ve önem verdiğini göstermesi açısından kayıt altına alınması gereken bir etkinliktir. Sayın Müftümüz çok değerli konuşmada bulundular. Peygamber efendimizin hayatı, ilkeleri, öğretisi insanlık için yol gösterici olmuştur.” Dedi.  

 

Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu seneki Kutlu Doğum Haftasının ana temasının Hz. Peygamber ve Merhamet olduğunu söyledi ve Hz. Peyagamberin yaşamından bahsetti. O’nun insana, hayvana, çevre ve doğaya verdiği değerlerden örnekler sundu. O’nun, ordusuyla savaşa dahi giderken insanlara ve hayvanlara verdiği değerlerden söz etti.

 

Etkinlik Domuruköy, Kozlukebir, Kurcalı çocuklarından oluşan ilahi korolarının söyledikleri ilahilerle devam etti. Etkinliğin sonunda ise SİYER yarışmasında dereceye giren çocuklara madalya ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

 

Bu yılki etkinlikte Kur’an-ı Kerim okundu, Gümülcine S.Müftülüğü’ne bağlı olarak görev yapan Tasavvuf Musikisi Korosu çeşitli ilahiler seslendirdi. İzleyenlerin duygulu anlar yaşadığı görüldü.

 

“GELİNİZ, GÖRÜNÜZ VE ARTIK BU SEVDADAN VAZGEÇİNİZ”

Hazır yeri gelmişken bir hususa dikkat çekmek gerekirse, Yunan devletinin, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın dini konularına karışması ve “burnunu sokması” dahi Seçilmiş Müftülerin etrafında kenetlenen ve sahip çıkan insanların önüne geçemiyor.

Devletin kendi seçip ve Müftü diye tayin etmiş olduğu din görevlilerinin yıllarca bu tür etkinliklerde boy gösterememelerini, Azınlık insanının onları her etkinlikten dışladığını görmezlikten gelen Yunan devleti, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığına karşı dini konularda başlattığı “savaşı” halen kazanacağına inanıyor.

Yunan devleti, resmi işlemlerin yapıldığı Müftülüğün kontrolünü istediği ve hesabına geldiği şekilde yönetip elinde tutmakla Batı Trakya Türk Azınlığı’nı uzun vadede asimile edeceğini zannediyor.

Birlik gazetesi olarak Atina’ya şöyle sesleniyoruz; “geliniz, görünüz ve artık bu karşılıksız sevdadan vazgeçiniz” diyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz