Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KURCALI’DAKİ İFTAR YEMEĞİ’NDEN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI ÇIKTI

KURCALI’DAKİ İFTAR YEMEĞİ’NDEN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI ÇIKTI

25
0

Ramazan ayının bereketi Rodop ilinin Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı’daki iftar sofrasında yaşandı ve iftar yemeği’nden birlik beraberlik mesajı çıktı.

Kurcalı Azınlık Kadınları Eğitim ve Kültür Derneği tarafından her Ramazan ayında geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeği, bu yıl 25 Haziran Cumartesi akşamı gerçekleşti. Dernek üyelerinin eşleriyle birlikte katıldığı iftarda, Kurcalı mütevelli heyetleri, Kurcalı encümen heyeti, Kurcalı camii ve mescitleri din görevlilileri ile  Kurcalı spor kulübü temsilcileri de yer aldı.

250 davetlinin katıldığı iftar yemeğinde, Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Önder Mümin ile Eyalet Meclis Üyesi Ahmet İbram, Kozlukebir Belediyesi Toplumsal Hareket Listesi Başkanı Sadettin Şakir Hüseyin, Kozlukebir Belediyesi Eski Başkanı Halit Mehmet, Dostluk Eşitlik Barış Partisi’ni temsilen Av. Hüseyin Hacı Mehmet, Selanik Özel Pedagoji Akademisi Mezunu Öğretmenler Derneği Başkanı Salih Ahmet, Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Esat, Seyid Ali Sultan Dergâhı Postnişini Mehmet Koç da yer aldı.

Kurcalı Azınlık Kadınları Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Dilek OSMAN iftarın ardından yaptığı selâmlama konuşmasında, tüm katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür ederek, “Kurcalı’da bu yıl da birlik ve beraberliğin en güzel örneğini yaşamamıza katkı sağlayanlara şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“Hem üyelerimizin hem de Kurcalı’yı ve bizi sevenlerin desteği ile ayakta duruyoruz”

Ülkenin içinden geçtiği ekonomik krizden her birey ve kurum gibi Kurcalı derneğinin de etkilendiğinin altına çizen Dilek OSMAN, “Kozlukebir Belediyesi’nin tek aktif sivil toplum kuruluşu olarak sadece üyelerinin ve Kurcalı’nın hayırseverlerinin desteğiyle ayakta durmaya çalışıyoruz. Bu yıl ki iftar davetimizde de çok zorlanmamıza rağmen, hem Kurcalı’yı hem de bizi seven gerek Kurcalı’dan gerekse Kurcalı dışından onlarca kişinin yardımı ile Ramazan geleneğimizi yaşatabildik. Ayrıca üstün gayretlerinden dolayı, yönetim ve denetim kurulu üyelerim Gönül Hüseyin, Hikmet Müminoğlu, Halime Bölükbaşı, Ayşe Haseki, Rukiye Sercan ve Filiz Hüseyin’e minnettarım” diye konuştu.

“Davetimize icabet ederek iftar soframızı zenginleştirdiniz, Rabbim de sizin sofranızı bereketlendirsin”

Ramazan’ın birlik ve beraberliğinin sözde kalmayarak en güzel örneğiyle yaşanmasına katkı sağlayan davetlilere özellikle teşekkür eden Dilek OSMAN, “ Kimsenin kimseyi ayrıştırma lüksü yok, bize gereken tıpkı bu akşam buradaki gibi birlik ve beraberlik. Sizler davetimize icabet ederek, iftar soframızı zenginleştirdiniz. Rabbim de sizin sofralarınızdan Ramazan bereketini eksik etmesin” dedi.

“Kurcalı’da Ramazan Hatırası”

Kurcalı’da bu yıl ki iftar organizasyonunda bir ilk de yaşandı. Dernek Başkanı Dilek OSMAN’ın öncülüğünde Denetim Kurulu Üyesi Filiz Hüseyin, dernek eski kasadarı Nursel Hacı ve dernek üyesi Emine Onbaşı’nın katkılarıyla özellikle çocuklara eski geleneksel yaşamı tanıtmak amacıyla, “Kurcalı’da Ramazan Hatırası” köşesi hazırlandı.

Öte yandan Ramazan kültürünün ayrılmaz parçası olan orta oyunu kahramanları Hacivat ve Karagöz ile eğitici fıkra, masal ve hikayeleriyle ünlü Nasreddin Hoca karakteri canlandırılarak, çocuklara tanıtıldı.

“Çocuklarımızı, Ramazan kültürümüzün öğeleri ile tanıştırıyoruz”

Bu yıl ki organizasyonlarını, “çocuklarımızı Ramazan kültürümüzün öğeleri ile tanıştırmayı” hedefledik diye değerlendiren Dilek OSMAN, “gelecek nesillerimizin olan çocuklarımızın kültürel değerlerimizi öğrenerek yetişmeleri çok önemli. Biz de bu amaçla çocuklarımıza yönelik etkinlik düzenledik. Bu akşam hem Hacivat Karagöz ve Nasreddin Hoca ile tanışacaklar, hem de palyaço ve çizgi film kahramanı Minnie Mouse ile eğlenip, yarışacaklar” diye konuştu.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz