Ana Sayfa Batı Trakya Haber Kurban Bayramı’nda Yunanistan’a Geleceklere Önemli Açıklama!

Kurban Bayramı’nda Yunanistan’a Geleceklere Önemli Açıklama!

10
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi, Kurban Bayramı sebebi ile Yunanistan’a gelecek olan Batı Trakyalı hemşehrilerimize yönelik önemli bir bilgilendirme yazısı yayınladı.

Önemli Açıklama

Yunanistan Hükümeti tarafından alınan karar gereği 04/08/2020 (Yunan mercilerin alacağı karara bağlı olarak uzatılabilir) tarihine kadar Yunan vatandaşı ile evli olan kişiler ile yeşil pasaportu bulunan kişiler dahil olmak üzere herhangi bir şekilde Türk vatandaşlarının Yunanistan’a girişine izin verilmeyecektir.

Yunanistan Vatandaşlığı bulunan hemşehrilerimizin, Yunanistan’a giriş yapabilmek için travel.gov.gr internet adresinde bulunan (form sadece İngilizce, Fransızca ve Almanca olarak doldurulabilmektedir) bilgilendirme formunu doldurmaları gerekmektedir. Bu formun her ne kadar basın organlarında sadece 18 yaşından büyük bireyler için doldurulması gerektiği açıklanmış olsa da, ilgili Kipi Gümrük Kapısı söz konusu formun 18 yaş altı bireyler için de ayrıca doldurulmasını talep etmektedir.

Dolayısı ile bu formu aracınızda bulunan her birey için (yaş farkı gözetmeksizin) doldurulması hemşerilerimizin yararına olacaktır.

Söz konusu formun doldurulması aşamasında Yunanistan’a giriş yapılacak tarihin doğru seçilmesi büyük önem arz etmektedir. Formu doldurur iken Yunanistan’a giriş yapılacak tarih seçildiği zaman onay maili seçilen tarihte gece yarısı gelmektedir. (Örneğin giriş yapılacak tarih 30/07/2020 olarak seçilmiş ise onay maili tarafınıza 30/07/2020 tarihinde 00:01 saati ile iletilmektedir).

Kipi sınır kapısından geçiş için Elektronik posta adresinize gönderilecek olan örneğinin çıktısını mutlaka yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.

Formu gümrükten geçişinizden 24 saat önce doldurmuş olmanız talep edilmektedir.

Yunanistan’dan Türkiye’ye dönüşlerde şu an için herhangi bi değişiklik olmayıp, gümrük kapıları tarafından form talep edilmemektedir.

Form Nasıl Doldurulur?

1- www.travel.gov.gr adresinde gelen ekranda Start Here (Başla) butonuna tıklıyoruz

2- Bir sonraki sayfada yer alan 2 kutucuğu da işaretleyip Continue (devam) butonuna tıklıyoruz

3- Ulaşım şeklini seçiyoruz

Ground seçeneği Karayolu seçeneğidir

4- Bir sonraki adımda otomobil seçeneğini işaretledikten sonra sizden otomobilin plakasını, yolculuk tarihini ve giriş yapacağınız sınır kapısının bilgilerini istiyor.

Burada otomobil plakasının talep edildiği alanın altındaki kutuyu işaretlemenize gerek yoktur. Sadece profesyonel sürücüler (tır şoförleri vs) için gereklidir.

 

5- Bir sonraki ekranda ise sizin kişisel bilgilerinizin talep edildiği ekran karşınıza çıkacak.

Görselde kırmızı ile işaretlenmiş ve yazılmış alanları doldurmanız yeterlidir.

 

6- Bir önceki adımın devamında ise sizden iletişim bilgilerini talep eden alanlar karşınıza çıkacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken husus telefon numarası ve mail adresinizdir.

Buraya yazacak olduğunuz iletişim bilgileri doğru ve aktif olarak kullandığınız bilgiler olmalıdır. Mail adresine size gümrükten geçerken talep edilecek olan belge gönderilecektir.

 

7- Bir sonraki sayfada daimi adres bilgilerini giriniz.

 

8- Yunanistan’da gidecek olduğunuz adresi yazınız

 

9- Acil durumlarda aranacak olan yakınınızın bilgilerini yazın

Burada belirtilecek olan telefon numarası ve mail adresi yakınınıza ait olmalıdır.

 

10- Sizinle birlikte seyahat edecek olan 18 yaş altında olan aile bireylerinin bilgilerini giriniz.

Eğer 18 yaşından küçük bireyler ile yolculuk yapmayacaksanız bu formu boş bırakarak devam edebilirsiniz. Tavsiyemiz her birey için ayrı form doldurmanızdır.

Bu adımlardan sonra formu doldurma işlemini tamamlamış bulunmaktasınız. Seyahat için gerekli olan belge size belirtmiş olduğunuz yolculuk gününün ilk dakikalarında mail ile gönderilecektir. Mail adresinize gelecek olan belgenin çıktısını alıp gümrükten geçerken Pasaport veya Kimlik kontrolü esnasında polise vermeniz gerekmektedir.

İyi yolculuklar dileriz…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz