Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “KUR’AN KURSLARIMIZDA ÇOCUKLARA DİNİ DERSLER YAPILMAKTA, VATANA VE MİLLETE HAYIRLI EVLATLAR YETİŞTİRMEK...

“KUR’AN KURSLARIMIZDA ÇOCUKLARA DİNİ DERSLER YAPILMAKTA, VATANA VE MİLLETE HAYIRLI EVLATLAR YETİŞTİRMEK İÇİN HİZMET VERİLMEKTEDİR”

24
0

İskeçe Seçilmiş Müftülü tarafından Müftü Ahmet Mete’nin imzasıyla yapılan yazılı açıklamada son döneme Yunan basınında Kur’an Kursları’na yönelik yapılan yalan yanlış haberlere cevap verildi.

AÇIKLAMA

“Foni Tis Rodopis” gazetesinin 12 Ocak 2017 tarihinde yaptığı habere binaen bu açıklama yapılmaktadır.

Yapılan haberde, Gökçepınar Kur’an Kursunda yetişkin olmayan çocuklara cinsel taciz yapıldığı iddia edilmektedir. Şunu açık bir dille ifade edebiliriz ki, Kur’an kurslarımızda çocuklara dini dersler yapılmakta, vatana ve millete hayırlı evlatlar yetiştirmek için hizmet verilmektedir. Bugüne kadar Kur’an kurslarında hiçbir taciz olayına rastlanmamıştır. Ancak Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nı her zaman kötü göstermeye çalışan bazı mihraklar, bunu kasıtlı yapmakta ve dinimizin temsilcilerini töhmet altına bırakarak insanlarımızın çocuklarını Kur’an kurslarından çekerek dini duygularından yoksun bir toplumun oluşmasını hedeflemektedirler.

Şunu açık bir şekilde bir daha vurgulamak isteriz ki, dinimizi öğrenmek bizim en doğal hakkımızdır. İslam dininde çocuk istismarı ve insanlık nesline taciz gibi çirkinlikler kesin bir şekilde yasaktır. Dolayısıyla, iftiralarıyla tanınan bazı basın yayın kuruluşlarını doğru habercilik yapmaya, çoğunluk ile azınlığın arasını açacak yalan haberlerden ve insanları tedirgin edecek asılsız çirkin iddialardan uzak durmaya davet ediyoruz.

Söz konusu edilen köydeki olay cami ile, hele hele imamıyla hiçbir alakası yoktur.  Önemle kamuoyuna duyurulur. 

Ahmet METE

İskeçe Müftüsü

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz