Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KUDRET ÖZERSAY: “TERMASLARIMIZ BEKLENTİLERİN ÜZERİNDEYDİ”

KUDRET ÖZERSAY: “TERMASLARIMIZ BEKLENTİLERİN ÜZERİNDEYDİ”

14
0

KKTC Müzakerecisi Kudret Özersay bugün Atina’da  Yunan Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Anastasios Miçialis ile görüştü. Önce Dışişleri Genel Sekreteri Anastasios Miçialis ile görüştü, ardından da birlikte öğle yemeği yediler. Büyük Britanya otelinde yenilen öğle yemeği ile birlikte görüşme yaklaşık 5 saat sürdü. 

Atina’daki görüşmeler sonrasında kısa bir değerlendirme yapan Kudret Özersay, görüşmelerin beklentilerin ilerisinde olduğunu söyledi. Özersay şunları dile getirdi:

“BAĞCIYI DÖVMEYE DEĞİL, ÜZÜM YEMEYE GELDİK”

Kudret Özersay dün kendi twitter hesabından “Bağcıyı dövmeye değil, üzüm yemeye geldik” yazısını paylaşmıştı. Bugün görüşmelerin sona ermesiyle de “Termaslarımız beklentilerin üzerindeydi. Tarihi bir görüşme oldu. Müzakere değil, sağlıklı bir diyaloğun başlangıcı olarak görüyoruz. Bir takım önyargılar hep oldu. Bu diyalogun başlamasında aslında geç bile kalındı. Tabii ki ilgili başta garantörler olmak üzere başka devletler, aktörler de vardır ama esasen iki toplumun iradesinin biraraya gelmesi ile sorun çözülecek. Önyargıların aşılması için diyaloğu başlatmak için geç bile kaldık. İyi geçti, yararlı bir görüşmeydi. Sorunu çözecek olan Kıbrıslı Rum ve Türklerdir. Kıbrıslı Rumların asıl muhabatı Kıbrıslı Türklerdir, çünkü ileride ikimiz birlikte bir ortaklık kuracağız. Bugünkü temaslar beklentilerimizin ilerisindeydi. Konuşmamız gereken her şeyi konuştuk. Görüşmeden son derece memnun ayrılıyoruz.”

 

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Anastassis Miçialis de görüşmenin “olumlu geçtiğini” belirtti.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz