Ana Sayfa Yunanistan Haber Kuaförler ve Kırtasiyeler Nasıl Çalışacak

Kuaförler ve Kırtasiyeler Nasıl Çalışacak

0
0

Kuaförler, berberler ve kırtasiyeler 14 Aralık Pazartesi sabahtan itibaren hizmet vermeye başlıyor.

13 Aralık Pazar günü itibariyle perakende mağazaları “tıkla-bırak” yöntemi ile yeniden açılırken, yarın, 14 Aralık Pazartesi kuaförler, berberler ve kitapçılar isteğe bağlı olarak açılacak ve çalışma saatleri sabah 07:00’den akşam 21:00’e kadar açık olacak.

Evden çıkmazdan önce vatandaşlar öncelikle 13033 numarasına SMS göndermeleri zorunludur.

Kuaför-berber ve kırtasiyeye gitmek için vatandaşlar cep telefonlarından 13033 numaraya mesaj göndererek 2 numaralı kodu seçmeleri gerekmektedir.

Kuaför ve berberlerin hizmetine gelince, aşırı kalabalığı önlemek için sadece randevu ile ve aynı zamanda tüm sağlık protokollerine (Maske kullanımı) sıkı sıkıya uyularak yapılacaktır.

Kuaför ve berberler 100 m2’ye kadar dört kişi ile çalışacak ve artı her 10 metrekare için daha ek bir kişi alabilecek.  Ayrıca çalışma koltuk veya masa arasında en az iki metrelik bir mesafe olması zorunludur. Aksi halde cazai işlem uygulanacaktır.

Ayrıca motosikletler, özel ve kamuya ait araçlar ve brüt ağırlığı 3,5 tona kadar olan kamyonlar 14 Aralık Pazartesi gününden itibaren Araç Muayene İstasyonlarına (KTEO) önceden alınacak randevu ile araçlarını kontrol ettirebilecek.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz