Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KİSEA’NIN KARARI: “SAVAŞ UÇAKLARI YENİLENECEK”

KİSEA’NIN KARARI: “SAVAŞ UÇAKLARI YENİLENECEK”

15
0

Yunanistan Dışişleri ve Savunma Konseyi (KİSEA), Başbakan Antonis Samaras başkanlığında toplandı. Toplantıda çıkan karara göre, ABD’den 67 adet F16 savaş uçağı için yedek parça alınmasını kararlaştırdı.

Savunma Bakanı Panos Panayotopoulos, ülkenin ulusal hava savunma gücü ve güvenliğinin tam anlamıyla sağlanabilmesi için böyle bir karar alındığını söyledi. Kararın yürürlüğe girmesi için hükümetlerarası anlaşma gereği ABD’nin onayı gerekiyor.

Başbakan Samaras başkanlığında toplanan KİSEA’nın toplantısında, Yunanistan Hava Kuvvetleri’nin yedek parça ihtiyacı masaya yatırıldı. Ege’de it dalaşları konusunda yeterli performansı gösteremeyen çok sayıda savaş uçağının devre dışı kalma tehlikesi üzerine KİSEA, Yunanistan Hava Kuvvetleri’nin 67 adet F16 Block 52+ nesil savaş uçağının makineleri için gerekli yedek parçaların satın alınmasını onayladı.

Modernizasyon neyi öngörüyor:

Uçağın bakımı ve genel onarımı.

Muharebe Yönetim Sistemi (CMS) TACTICOS, üçboyutlu (3D) radar SMART-S Mk2 orta ve uzun menzilli, MW 08 hedef gösteren 3D radarının yükseltilmesi, izleme ve aydınlatma STIR 1.8 radarının yükseltilmesi, dolayısıyla “S” tipi fırkateynler TΠΚ Super Vita ve “SAVAŞÇI” gambotlarıyla birlikte uyum içerisinde tam benzerliğin sağlanması.

Silah Sistemleri: Ana silah sisteminin yükseltilmesi Mk45 Mod2A 127mm/54cal, dikine fırlatma Mk48 Mod2 sisteminin yükseltilmesi, Mk32 Mod5 torpilborusu gelişmiş hafif torpido sisteminin ve silah sistemlerinin yakınındaki (CIWS) Mk15 Phalanx Block 1 Baseline 1’ri Phalanx düzeyine getirilmesi, yüzeysel biçimlendirme (PSuM) Block 1Β veya döner gövde mermi sistemi (RAM) ile değiştirilmesi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz