Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KİRAZ FESTİVALİ’NİN İKİNCİ GÜNÜDE MUHTEŞEMDİ

KİRAZ FESTİVALİ’NİN İKİNCİ GÜNÜDE MUHTEŞEMDİ

12
0

Yassıköy Belediyesi tarafından düzenlenen 12. Kiraz Festivali’nin ikinci günü; Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’na bağlı At ve Cirit Atma Spor Dalları takımlarının gösterisiyle başladı. Federasyon Asbaşkanı Sinan Seçer bu spor dalının Batı Trakya Türk Azınlığı tarafından da beğeniyle karşılandığını dile getirerek konuyla ilgili Birlik gazetesine özel açıklamalarda bulundu.

Sinan Seçer: “Buradaki soydaşlarımızı Türkiye’ye davet ederek onlara cirit atma sporu üzerine eğitmeyi arzu ediyoruz.”

Asbaşkan Sinan Seçer Birlik gazetesine vermiş olduğu özel demecinde şunları söyledi: “Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Asbaşkanı ve Başkan vekili Sinan Seçer ve ekibimiz olarak bugün burada atlı cirit müsabakası yapacağız. Belki bugün kendi atlarımızın burada olmadığı için yeterli bir gösteri olamayabilir ama izleyicilerimiz ne yapmak istediğimizi anlayacaktır. Önümüzdeki yıllarda amacımız, burada atı bilen merak eden çocuklarımızı ve soydaşlarımızı Türkiye’ye davet ederek onları eğitmeyi arzu ediyoruz. Macaristan’da bizlerin cirit sporu üzerine eğitilmiş atlarımız var. Bu atlardan 10 tane alarak buradaki işadamlarımıza hediye etmeyi düşünüyoruz. Bu atlar cirit üzerine eğitilmiş atlar olarak Balkan ülkelerindeki çeşitli faaliyetlerimizde buradaki atları kullanmış olacağız, hem de bu arada ciritçi sporcular yetiştirmiş olacağız.”

Kiraz Festivali etkinliği daha sonra Çepelli Çocuk Kulübü ve Yassıköy Azınlık Kültür Derneği Folklor Ekibi’nin gösteriyle devam etti. Daha sonra Yaşar Gürses Konseri ile katılımcılara kısa bir müzik dinletisi sunuldu.

Ayrıca Kiraz Festivali programı çerçevesinde Dragos Musiki Derneği Başkanı Serdar Taştanoğlu ve Koro Şefi Fikret Yasin’in yönetiminde konuk misafirlere birbirinde güzel şarkılarla güzel bir müzik ziyafeti sundular.

Festival etkinliğinin son bölümünde Türkiye’den konuk sanatçı Zeynep Dizdar sahneye çıkarak, söylemiş olduğu şarkılarla festivale katılanlara birbirinden güzel şarkılar seslendirerek hayranlarını doyasıya eğlendirdi.

Festivalin ikinci gününe katılanlar arasında, başta Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu’ndan Muavin Konsololar İlkay Kocayiğit ve Ufuk Gözaydın olmak üzere Türk Hava Yolları Selanik Müdürü Utku Yazan, Erzurum Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Eşitliğe İlk Adım Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan ve azınlığın diğer sivil toplum kuruluşları temsilcileri yer aldılar.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz