Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KİRİAKOS MİÇOTAKİS: “ÇOCUKLAR HER İKİ DİLİ DE ÖĞRENMELİDİRLER”

KİRİAKOS MİÇOTAKİS: “ÇOCUKLAR HER İKİ DİLİ DE ÖĞRENMELİDİRLER”

25
0

Nea Dimokratia (Yeni Demokrasi) Partisi lideri Kiriakos Miçotakis, “Eğitim benim için çok önemli. Çocuklar her iki dili de öğrenmelidirler. Ben kendim üç dili öğrenerek hayata başladım. Çocukların iki dili öğrenmeleri önemli” açıklamaları gündeme damga vurdu.

Nea Dimokratia (Yeni Demokrasi) Partisi lideri Kiriakos Miçotakis, Rodop (Rodopi) ve İskeçe (Ksanthi) bölgeleri ziyaretinin ilk durağı Şapçı (Sapes) kasabası oldu. Buradan Sirkeli (Filira) köyünde geçen Miçotakis Azınlık çocuklarının eğitimi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Miçotakis, “Eğitim benim için çok önemli. Çocuklar her iki dili de öğrenmelidirler. Ben kendim üç dili öğrenerek hayata başladım. Çocukların iki dili öğrenmeleri önemli” açıklamaları gündeme damga vurdu.

Bölgenin durumu hakkında bununla da yetinmeyen ana muhalefet lideri Miçotakis, “1989 yılında, bölgede gözlerimle fakirliği, yalnızlığı ve ayrımcılığı gördüm” demesi, Yunanistan’ın geleceğini belirleyecek genç liderlerin arasından nadir olarak görülen “büyük” harflerle telaffuz edilecek kelime ve cümleleri sarf etmesi dikkat çekti.

Rodop ilinin ilk ziyaret noktası olan Şapçı kasabasında pazarı ve kahvehaneleri gezen Miçotakis Kiriakos, halkın dertlerini dinledi, sohbet etti.

Şapçı kasabası ziyaretinden sonra Sirkeli köyününe geçen Miçotakis Kiriakos, ilk önce bir özürlü çocuğu evinde ziyaret etti. Sirkeli köyü meydanına gelişinde Miçotakis’e genç bir Türk kızı çiçeklerle karşıladı. Burada bölge insanıyla sohbet eden Miçotakis’e, Kozlukebir (Arriana) Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet bölgenin sorunları ile ilgili bir brifing verdi.

Nea Dimokratia Partisi lideri Miçotakis sohbet esnasında, “Trakya ve Azınlıkla olan ilişkilerimiz bilinmekte ve denenmiştir. Bölgeye ilk defa 1989 yılında Miçotakis ile birlikte geldim. Bölgede gözlerimle fakirliği, yalnızlığı ve ayrımcılığı gördüm. Biz parti olarak, bütün zorluklara rağmen, barış içinde yaşama politikalarını geliştirdik ki bu aynı zamanda bir model niteliğindedir. Bugün Yeni Zellanda’da bir camiye yapılan saldırıda 40 kişinin öldürüldüğünü görünce, bütün zorluklara rağmen neleri kazandırabildiğimizi anlıyorum. Eğitim benim için çok önemli. Çocuklar her iki dili de öğrenmelidirler. Ben kendim üç dili öğrenerek hayata başladım. Çocukların iki dili öğrenmeleri önemli. Her zaman ben ve Bölge Genel Sekreteri sorunlarınızın çözümü konusunda yanınızdayız.” Değerlendirmesinde bulundu.

Ziyaret anısına karşılıklı hediye takdiminin ardından Başkan Miçotakis, Sirkeli köyü Türk Azınlık İlkokulu’nu ziyaret etti. Burada öğretmenlerden eğitim ile ilgili bilgi alan Miçotakis, Türkçe ve Yunanca kitapları inceledi; çocukların eğitim durumlarını ve ilkokuldan sonra hangi okullara devam ettiklerini sordu.

Miçotakis son olarak da Kozlukebir Belediyesi İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti ve partililerle görüştü.

Başkan Miçotakis’e Sirkeli köyü ziyaretinde, eski Bakanlardan Gümülcineli Evripidis Stilyanidis, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Eyalet meclis üyeleri Ahmet İbram, Tarkan Murtaza, Mustafa Katrancı, İsmail Hüse Mustafa ve vatandaşlar eşlik etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz