Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KOZLUKEBİR İLE KOŞUKAVAK BELEDİYELERİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ DEVAM EDİYOR

KOZLUKEBİR İLE KOŞUKAVAK BELEDİYELERİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ DEVAM EDİYOR

16
0

Kozlukebir ile Bulgaristan’ın Koşukavak belediyeleri arasında işbirliği devam ediyor. Koşukavak Belediyesi’nin Avren köyünde yapmak istediği Avrupa Birliği destekli Çevre Okulu projesinin hayata geçmesi için belediyeler resmi toplantılarına devam ediyor.  Belediye yöneticileri 16 Temmuz Pazartesi günü yeniden bir araya geldiler ve proje için 4. protokolü imzaladılar.

Toplantıya Kozlukebir Belediyesi’nden Başkan İbrahim Şerif, Başkan Yardımcısı Muzaffer Molla ve programla ilgilenen belediye memurları katılırken, Koşukavak Belediyesi’nden ise Başkan Yardımcısı Maria Hristozova ve programla ilgilenen belediye memurları katıldı. Toplantıya ayrıca Avren Nahiyesi temsilcileri de katıldı.

Kozlukebir, Koşukavak belediyelerinin ve Avren Nahiyesi’nin işbirliği yaptığı programla Yunanistan ile Bulgaristan arasında işbirliğinin geliştirilmesi, sınır ötesi doğal afetler karşısında birlikte mücadele edilmesi ve doğal kaynakların korunması hedefleniyor. Proje için harcanacak paranın tamamı Avrupa Birliği tarafından karşılanacak.

Program, özellikle çevre ve biyolojik çeşitliliğin korunması ile ilgilenen gönüllü yerel yönetimleri, okulları, öğretmenleri, öğrencileri ve gençleri kapsamaktadır. Programdan 5 ile 18 yaş arasında 30 çocuk ve öğrenci ile 12 öğretmen ve eğitimci yararlanacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz