Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KOZLUKEBİR KÖYÜNDE HATİM MERASİMİ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

KOZLUKEBİR KÖYÜNDE HATİM MERASİMİ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

12
0

Rodop iline bağlı Kozlukebir köyü, 4 Mayıs 2013 tarihinde muhteşem bir hatim cemiyeti düzenledi.

Kozlukebir Kuran kursu öğrenci velileri ve Kozlukebir halkının destekleriyle düzenlenen hatim merasimine başta Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener ve Muavin Konsolos Adnan Öztürk olmak üzere, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, DEB Başkanı Mustafa Ali Çavuş,Trakya Tütüncüler Kooperatifi Başkanı Hüseyin Esat, sabık milletvekili İlhan Ahmet, yerel yöneticiler ve çok sayıda bölge halkı katıldı.

Köyün din görevlileri tarafından eğitim gören Kozlukebir Kur’an kursunda toplam 35 öğrenci eğitim gördü. Kurs öğrencilerinin Kur’anı Kerim’i hatim etmiş olmalarından dolayı, öğrenci velileri tarafından hatim merasimi düzenlendi.

Kuran kursu öğrencileri önce Kur’an-ı Kerim’den ayetler, Türkçe meali ve ilahiler okudu. Son bölümde dini mesajlar içerikli piyes oyunu ve özlü sözler okuyan öğrencilerin hatim duasını Gümülcine Seçilmiş Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet yaptı.

Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif burada yapmış olduğu konuşmada, bu hatim cemiyetini düzenleyen başta çocukların annelerini, babalarını tebrik ettiğini belirtti. Ayrıca din görevlilerini de vermiş oldukları eğitimlerden dolayı tebrik eden Müftü Şerif konuşmasında; “Kur’an-ı Kerim’in insanlar için gönderilmiş olduğunu ve O’nu iyi tanımak, çocuklara iyi anlatmak gerekir, mutlu olan insanlar Allah’a iman eden ve O’na inanan insanlardır” sözlerine yer verdi.

Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener de burada halka hitaben bir selamlama konuşması yaptı.

“Hatim törenleri Batı Trakya’nın her yerinde coşkuyla devam ediyor

Kozlukebir köyünde bulunmaktan dolayı büyük bür mutluluk duyduğunu ve kendilerini ağırlayan Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’e teşekkür eden Başkonsolos Şener sözlerine şöyle devam etti: “Hatim törenleri Batı Trakya’nın her yerinde Gümülcine’den İskeçe’ye kadar coşkuyla devam ediyor. Bu hatim törenleri Seçilmiş Müftü’lerin düzenlemiş oldukları Kur’an kursları sayesinde çocukları yetiştiren hocalarını tebrik ediyorum. En çok da Kur’an kurslarına sahip çıkarak, bu çocukları kurslara gönderen anne ve babalara şükranlarımı sunuyorum, Allah kabul etsin.”

Yapılan konuşmaların ardından Kozlukebir Kur’an kursu öğrencilerine, başarı belgeleri ve kitap hediye edildi.

Hatim merasimi sonrasında, kılınan öğle namazıyla birlikte gelen konuklara öğle yemeği ikram edildi.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz