Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KOZLUKEBİR KÖYÜNDE DEFİLE GÖSTERİSİ

KOZLUKEBİR KÖYÜNDE DEFİLE GÖSTERİSİ

19
0

Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB)ve Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler’ne (BTAYTD) bağlı faaliyetlerini yürüten, Kozlukebir Giyim El Sanatları ve Nakış Kursları’nın yıl sonu sergisi ve defilesi 22 Mayıs 2013 tarihinde Kozlukebir köyünde gerçekleşti.

Etkinliğe Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Rodop Milletvekili Ayhan Karayusuf, BTAYTD Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurcalı Kadınlar Derneği Başkanı Dilek Adalı Osman ve diğer azınlık sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Etkinlik öncesi Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Milletvekili Ayhan Karayusuf, Dilek Adalı Osman ve Özcan Hüseyin Nuri yaptıkları konuşmalarda kursiyerlere başarılar dileklerinde bulunarak, kurs öğretmenlerini tebrik ettiler. Daha sonra kursiyerlere sertifikaların verilmesinden sonra defileye geçilerek, genç kızlar ve çocuklar birbirinden güzel kıyafetleriyle birer gösteri gerçekleştirdiler.

Bölge halkının yoğun ilgi gösterdiği gösteri, izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Bu arada Kozlukebir’deki kursta, Giyim Öğretmeni Ayla Ali ve Nakış Öğretmeni Şükran Salih ve El Sanatları Öğretmeni Emine Hüseyin görev yapmaktığı belirtildi.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz