Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KOZLUKEBİR BELEDİYESİNDE “ORTAK TARIM POLİTİKASI” HAKKINDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

KOZLUKEBİR BELEDİYESİNDE “ORTAK TARIM POLİTİKASI” HAKKINDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

21
0

Sirkeli merkezli Kozlukebir Belediyesi’nde “Ortak Tarım Politikası” adı altında bir toplantı düzenlendi. Sirkeli Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya, son dönemde tarım politikalarındaki yanlış uygulamalar nedeniyle ve halkın bu alanda yaşadıkları sıkıntılar neticesinde bölge halkının yoğun ilgisi dikkat çekti.

2014 ve 2020 yılları arasında uygulanacak olan yeni tarım politikaları ile ilgili bilgilendirme toplantısına; Kozlukebir belediye başkan yardımcıları Muzaffer Molla, Ekrem Halil, meclis başkanı Rıdvan Mustafa, Toplumsal Hareket Başkanı Sadettin Şakir Hüseyin, Gümülcine belediye başkan yardımcılarından Rıdvan Molla İsa ve Mehmet Devecioğlu ve Trakya Tütüncüler Kooperatifi Başkanı Esat Hüseyin katıldılar. Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif yurt dışında olduğundan dolayı toplantıya katılamadığı belirtildi. Toplantıya, bölge halkının yoğun ilgisi sebebiyle meclis toplantı salonunun yetersiz kaldığı görüldü.

“ARTIK ÜRETENE PRİM VERİLECEK”

Ziraat mühendisi Bundas Konstantinos katılımcılara yeni tarım politikaları konularında geniş bilgi verdi. Daha sonra Bundas, basına kısa bir açıklama yaparak; “Bugün burada halkla yaptığımız bilgilendirme toplantısında Avrupa Tarım Komisyonu’nun önerilerini sunmak istedik. Ama hali hazırda bu öneriler kesinleşmiş değil. Bunlar son şeklini 2012 yılı sonbaharında almış olacak. Bu yapılan önerileri halk isterse uygulayabilir veya kendi önerilerini de sunabilir. Ayrıca alınan bu kararlar, sadece ülke tarım bakanlıklarının dışında Avrupa meclisi de bu kararın alınmasında önemli rol oynayacak. Ülkemize primler aynı miktarda girecek ama dağıtım farklı şekilde olacak. Burada pamuk primlerinin devam edeceğini görüyoruz, fakat tütünün yer almadığını görmekteyiz. Bunun için sizler, Avrupa milletvekillerinin de aracılığı ile önerilerde bulunup bu konuyu dile getirebilirsiniz. Burada bölgeler; dağlık, ova ve adalar olmak üzere üçe ayrılacak. Bir diğer önemli kriter de, artık üretene prim verilecek ve ürettiğin ürüne göre primler dağıtılacak. Bunu tekrar ifade etmek istiyorum, bu öneriler son halini almış öneriler değildir.” dedi.  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz