Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KOŞUKAVAK BELEDİYESİ BATI TRAKYALI ÖĞRENCİLERİ AĞIRLAYACAK

KOŞUKAVAK BELEDİYESİ BATI TRAKYALI ÖĞRENCİLERİ AĞIRLAYACAK

12
0

Bulgaristan’ın Koşukavak Belediyesi Avrupa Birliği programı ile Avren köyünde inşa ettiği Çevre Okulu projesi için Kozlukebir Belediyesi ile işbirliğine devam ediyor. Avren köyünde inşa edilen Çevre Okulu, Hemetli Ortaokulu’nda öğrencilere belediyenin programdan sorumlu memurlar ve uzmanlar tarafından tanıtıldı.

Çevre Okulunun tanıtımı 8 Nisan Pazartesi günü Hemetli Ortaokulu’nun etkinlik salonunda yapıldı. Tanıtıma, Hemetli Bölgesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Akraba, Hemetli Yerel Meclis Başkanı Kamil Balcı, Eyalet Başkan Yardımcısı Ercan Hüseyin, Hemetli Ortaokulu ve Hemetli İlkokulu müdürleri, öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Tanıtımda Koşukavak Belediyesi’nin inşa etti Çevre Okulu ve projenin hayata geçebilmesi için iki belediyenin yaptığı işbirliği hakkında belediyenin programdan sorumlu memurları ve uzmanlar tarafından öğrencilere ve eğitimcilere bilgiler verildi. Bununla birlikte okulun son hali öğrencilere slayt gösterisi ile sunuldu. Daha sonra üniversite öğrencileri tarafından öğrencilere doğanın ve çevrenin nasıl korunması, kaynakların yok olmaması için neler yapılması gerektiği konusunda bilgiler verildi.

Kozlukavak Belediyesi programın ön gördüğü kriterler doğrultusunda geçen hafta Kozlukebir Belediyesi sınırları içerisinde faaliyet gösteren ilkokullarda eğitim veren bir grup öğretmeni Bulgaristan’da misafir olarak ağırlamıştı. Öğretmenler hem Çevre Okulunu ziyaret etmiş hem de okul hakkında program yetkililerden bilgiler almıştı.

Koşukavak Belediyesi bu kez Batı Trakyalı öğrencileri ağırlayacak. Uzmanlar tarafından öğretmenlere verilen bilgiler bu kez Batı Trakyalı öğrencilere verilecek. Öğrenciler inşa edilen okulU ziyaret edecek Bulgaristanlı öğrencilerle tanışıp kaynaşmaları sağlanacak.

Koşukavak Belediyesi tarafından ağırlanacak olan öğrenciler 11 Nisan Perşembe günü Bulgaristan’a hareket edecek. Orada dört gün kalacak öğrencilere Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif bizzat eşlik edecek. Başkanla birlikte tanıtım gezisine öğretmenler ve belediyenin programdan sorumlu memurları da katılacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz