Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar KOSTAS VAKSEVANiS BERAAT ETTİ

KOSTAS VAKSEVANiS BERAAT ETTİ

10
0

İsviçre’deki HSBC bankasında yüksek miktarda parası bulunan Yunanlıların isimlerinin bulunduğu “Lagarde Listesi”ni yayımlayan Hot Doc dergisinin sahibi ve editörü Kostas Vaksevanis, kişisel verilerin gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada beraat etti.

Suçüstü Masası Başkanı, uzun süren duruşmanın ardından konuyla ilgili herhangi bir tanığın bulunmamasından dolayı, gazetecinin serbest bırakılmasına karar verdi.

Vaksevanis, kararın gazetecilere işlerini yapma imkanı vereceğini ifade etti.

“Lagarde listesi” olarak bilinen ve İsviçre bankalarında hesabı olan 2 bin 59 kişinin isminin yer aldığı listeyi yayımlayan Vaksevanis,, kişisel verilerin gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle hafta sonu yakalanmış, ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

IMF Başkanı Christine Lagarde’ın Fransa Maliye Bakanı iken, Yunanistan’ın dönemin Maliye Bakanı Yorgo Papakonstantinu’ya gönderdiği iddia edilen listede, HSBC bankasının Cenevre Şubesi’nde hesapları olan iş adamı, siyasetçi ve gazeteciler dahil Yunan vatandaşlarının ismi ile banka hesap numaraları yer alıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz