Ana Sayfa Yunanistan Haber Koronavirüs Yunanistan’da Askerlik Sistemini Etkiledi

Koronavirüs Yunanistan’da Askerlik Sistemini Etkiledi

2
0

Koronavirüs askerlerin yemin töreni sonrasında aldıkları izni iptal ettirdi.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamada, Koronavirüs pandemisi nedeniyle, 2020 yılının ikinci celp (ESSO) dönemi olan Nisan ayı cepl döneminde silah altına alınacak erlerin Yunanistan Ordusu’na katılım rakamlarında azaltılmaya gidilebileceğini dile getirdi.

Bakan Panagiotopulos, Koronavirüsün Silahlı Kuvvetlerde yayılmasını önlemek için alınan tedbirler çerçevesinde askerlere verilmesi planlanan Paskalya izinlerinin iptal edilme olasılığının da bulunduğunu söyledi.

Bakan panagiotopulos şunları dile getirdi. “Şu anda tüm olası önlemleri düşünüyoruz. Bunu kimseyi cezalandırmak için değil, herkesi korumak için yapıyoruz. Dolayısıyla, Paskalya bayramı izinlerinin kaldırılması şu anda gerçekten tarafımızdan değerlendirilmektedir. Tabii ki başka türlü olamaz, nasıl dengeleyeceğimizi göreceğiz ama masanın üzerinde, henüz karar vermedik, önümüzdeki günlerde karar vereceğiz.”

Öte yandan Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, yeni erlere yemin töreninden sonra verilen 15 günlük iznin şu an askıya alındığı belirtildi. Bu uygulamaya göre erlere verilmeyen bu 15 günlük izin yapacakları askerlik süresinden kesilecek ve 15 gün daha önce terhis olacaklar. Erler yemin töreninden hemen sonra askerlik görevlerini yapacakları birliklerine intikal edecekler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz